Arsenal pelasi Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan 1–1-tasapelin PSV Eindhovenin vieraana.

Pohjoislontoolaiset olivat jo varmistaneet lohkovoittonsa ja jatkopaikkansa ennen tiistai-illan kamppailua, jonka toinen osapuoli PSV etenee pisteensä ansiosta pudotuspelivaiheeseen.

RC Lens sijottui B-lohkon kolmanneksi ja Eurooppa-liigaan oikeuttavalle sijalle voitettuaan viimeisessä ottelussaan Sevillan lukemin 2–1.

Arsenal

@Arsenal
Onto the #UCL round of 16 ✊

Arsenal, joka kierrätti pelaajiaan ottelussa merkittävästi, teki ottelun avausmaalin muutama minuutti ennen puoliaikaa.

Eddie Nketiah sai pallon Reiss Nelsonilta rangaistusalueen sisällä ja otti sen taitavasti haltuun ennen painavaa vasemman jalan laukausta oikeaan alakulmaan.

Kyseessä oli 24-vuotiaan Nketiahin uran ensimmäinen maali Mestarien liigassa. Valioliigassa verkko on heilunut tällä kaudella viisi kertaa 15 otteluun.

PSV, joka on voittanut kauden kaikki 15 otteluaan Hollannin pääsarjassa, näytti kuitenkin kyntensä heti toisen jakson alussa.

Maalivahdilta saakka lähtenyt hyökkäys huipentui Yorbe Vertessenin komeaan laukaukseen, joka upposi tolpan kautta Aaron Ramsdalen selän taakse tuodakseen kotijoukkueen tasoihin.

Tunnin pelin kohdalla Ramsdale väläytteli puolestaan nopeita refleksejään, kun hän torjui Declan Ricesta kimmokkeen ottaneen laukauksen tolpan kautta ulos.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Jakub Kiwior luuli vieneensä Arsenalin takaisin johtoon, mutta hänen onnistunut puskunsa Martin Ødegaardin vapaapotkusta hylättiin Gabrielin vaikutettua peliin paitsioasemasta.

PSV:lläkin oli omat maalipaikkansa ottelun loppuhetkillä, mutta tasaväkinen kamppailu Hollannin pimeässä illassa päättyi 1–1-tasapeliin.

Mestarien liigan pudotuspelien otteluparit arvotaan maanantaina.