Newcastle on varsin haastavassa tilanteessa.

Ykkösvahti Nick Pope loukkasi puolitoista viikkoa sitten olkapäänsä ja kävi hiljattain leikkauksessa. Popen on määrä olla noin 4-5 kuukautta sivussa pelikentiltä. Maalivahti palaa joukkueen vahvuuteen keväällä.

Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe on peluuttanut kahdessa edellisessä ottelussa Martin Dúbravkaa tolppien välissä. Dúbravka on päästänyt kahteen otteluun seitsemän maalia, joista tosin valtaosa menee karmeita virheitä tehneen Newcastle-puolustuksen piikkiin.

Newcastlen seuralegenda Alan Shearer uskoo seuran hankkivan uuden maalivahdin tammikuussa.

– Pope on ollut loistava Newcastlessa. Siihen on syy, miksi Dúbravka on istunut penkillä. Hän ei ole pelannut pitkään aikaan ja ymmärrän, että siksi on vaikea tulla joukkueeseen sisään, mutta en suinkaan yllättyisi, jos Newcastle hankkisi korvaajaan Popelle seuraavien viikkojen aikana.

– Jos Dúbravka loukkaantuu, on Newcastle välittömästi ongelmissa. Olisin todella yllättynyt, jos Newcastle ei tällä hetkellä suunnittelisi uuden maalivahdin hankkimista, Shearer totesi Premier League Productionsille.

Newcastle kohtaa keskiviikkoiltana AC Milanin Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella. Newcastle on pakkovoiton edessä ja samaan aikaan sen on toivottava, ettei PSG voita omaa otteluaan Borussia Dortmundin vieraana. Muussa tapauksessa Newcastle ei selvitä tietään turnauksen pudotuspelivaiheeseen.