Ronald Araújo on noussut Barcelonassa maailman parhaiden keskuspuolustajien joukkoon.

Fyysisyydestään ja nopeudestaan tunnettu Araújo on kehittynyt vuosien saatossa myös merkittävästi pallollisessa pelaamisessa.

Muun muassa Bayern München on halukas hankkimaan Araújon jo tammikuun siirtoikkunassa. Mundo Deportivon mukaan myös Manchester United tarkkailee Araújon tilannetta.

Pelaajaurallaan 12 vuoden ajan Manchester Unitedia edustanut Rio Ferdinand ei ymmärrä, miksi Araújo siirtyisi englantilaisseuraan. Ferdinand käytti esimerkkinä Raphaël Varanea, joka on menettänyt avauskokoonpanon paikkansa Manchester Unitedissa.

– Jos olisin Araújon kaltainen pelaaja, jolla on mielestäni kaikki ominaisuudet olla maailman paras toppari, niin miettisin, miksi ihmeessä siirtyisin Manchester Unitediin. Jos katsotaan asiaa tarkemmin, niin kuka pelaaja on tullut paremmaksi siirryttyään Manchester Unitediin? Varane on mennyt huonompaan suuntaan. Casemiron arvo on pudonnut. Bruno Fernandesista saisi varmaan edelleen hyvän siirtosumman, mutta hän on ainoa sellainen tapaus, Ferdinand totesi Vibe with Five -podcastissaan.

– Araújon silmissä katsoisin Varanea ja miettisin, että Manchester Unitediin siirtyessäni voisin yhtäkkiä joutua penkille, kun valmentaja peluuttaisi pelipaikallani laitapuolustajaa tai Jonny Evansin kaltaista konkaria. Evanskin on käytännössä ex-pelaaja, joka tuli vain lopettamaan uransa seuraan. Miettisin, etten voisi siirtyä tuollaiseen seuraan riskeeraamaan uraani.