Real Madrid hankki Gareth Balen Tottenhamista elokuussa 2013.

Real Madrid maksoi tuolloin Balesta 101 miljoonaa euroa. Se teki kaupasta jalkapallohistorian suurimman.

Tottenhamin seurajohdossa tuolloin työskennellyt Darren Eales käväisi talkSPORT:n haastattelussa ja kertoi Cristiano Ronaldon halunneen pitää statuksensa maailman kalleimpana pelaajana.

Real Madrid oli hankkinut Ronaldon 94 miljoonalla eurolla Manchester Unitedista kesällä 2009, ja se oli ennen Balen siirtoa jalkapallohistorian kallein pelaajakauppa. Ealesin mukaan seurat sopivat, ettei Balen kaupasta puhuttaisi historian kalleimpana, jottei Ronaldo menettäisi statustaan.

– Neuvottelimme Real Madridin kanssa. Cristiano Ronaldo pelasi tuolloin Real Madridissa. He halusivat päästä sellaiseen sopuun, että Ronaldo pitäisi edelleen siirtosummaennätyksensä, vaikka Real Madrid olisikin maksanut enemmän. Neuvottelimme pitkään siitä, miten puhuisimme siirrosta julkisuudessa, koska Real Madrid halusi suojella Ronaldoa.

– Se oli yksi vaikeimmista neuvotteluista, joissa olen ollut mukana. Lopulta pääsimme sopuun. Me Tottenhamissa halusimme vain mahdollisimman suuren siirtosumman. Se oli maailman kallein kauppa.

Bale edusti Real Madridia vuodet 2013-22. Bale juhli Real Madridin kanssa muun muassa kolmesti La Ligan mestaruutta ja peräti viidesti Mestarien liigan voittoa.