Arsenal siirtyi sunnuntai-iltapäivän voitolla ainakin hetkellisesti sarjakärkeen ohi Liverpoolin. Poolin ohitti myös Aston Villa, joka niin ikään voitti kierroksen oman ottelunsa.

Aiemmin kierroksella Manchester City jäi tasapeliin Crystal Palacea vastaan. Arsenal ja Aston Villa hyödynsivät kilpakumppaninsa kompuroinnin ja repivät kaulaa hallitsevaan mestariin.

Arsenal voitti kotonaan Brightonin maalein 2-0. Gabriel Jesus iski avausosuman ja Kai Havertz viimeisteli loppulukemat. Voitto oli täysin ansaittu, sillä Arsenal loi ottelussa huomattavasti enemmän maaliodottamaa kuin Brighton.

Aston Villa joutui jännittämään loppuun asti voiton eteen Brentfordin vieraana. Kotijoukkue Brentford johti ottelua 77. minuutille asti. Lopulta alivoimalla (Ben Meen punainen kortti 71. minuutilla) pelaaminen oli liikaa. Alex Moreno tasoitti ottelun ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Ollie Watkins iski Aston Villan 2-1-voittomaalin. Ottelun toisella jaksolla pelattiin yli 12 minuuttia lisäaikaa, ja Aston Villan Boubacar Kamarakin ehti lisäajalla ottaa punaisen kortin.

Samaan aikaan pelattiin myös West Hamin ja Wolverhamptonin välinen kamppailu. Hammers otti vakuuttavan 3-0-voiton ja nousi sarjataulukossa ainakin hetkellisesti Manchester Unitedin ohi seitsemänneksi.