Liverpoolin ja Manchester Unitedin välisessä ottelussa ei nähty maaleja, mutta yksi ulosajo kylläkin – ja se oli aika lailla normaalista poikkeava.

Ottelun lisäajalla linjatuomari katsoi väärin, kummasta pelaajasta pallo meni yli rajan. Man Unitedin Diogo Dalot hermostui ja huusi turhautuneena tuomarin suuntaan. Dalot vielä toisti huudon heti perään, ja lopputulos: ensimmäinen varoitus ensimmäisestä huudosta ja toinen toisesta. Siispä Dalot suihkun puolelle.

Viaplayn studiossa asiantuntijat Jussi Jääskeläinen ja Mika Kottila eivät ymmärtäneet tuomiota lainkaan.

– Varsinkin kun linjatuomari tekee väärän päätöksen, kyllä pitää tunteita pystyä näyttämään. Hän ei sano mitään henkilökohtaista tuomarille. Se oli kevyt reaktio. Hän ei potkaissut palloa pois. Hän vain näytti, että se oli väärä tuomio. En ole koskaan nähnyt tuollaista, Jääskeläinen sanoi.

– Minä en olisi pelannut yhden yhtä kokonaista futismatsia, jos tuollaisesta olisi minun aikanani saanut [kaksi varoitusta], Kottila puolestaan pauhasi.

– Nuohan ovat niin normaaleja tilanteita. Ottelun aikana tapahtuu useita tilanteita, joissa pelaaja ei ole samaa mieltä tuomarin kanssa. Jos ei pysty tunnetta ilmaisemaan… Se on eri asia, jos sanoo jotain tai käyttää sellaista kieltä, joka ei ole korrektia tuomaria kohtaan. Mutta tuon tunteen ilmaiseminen, kyllä se täytyy sallia.

LUE MYÖS