Manchester Unitedin jalkapallojohtaja John Murtough on varoittanut, että se joutuu todennäköisesti kiristämään lompakkonsa nyöriä siirtomarkkinoilla varmistaakseen, ettei se riko Valioliigan taloussääntöjä Evertonin tavoin.

Evertonilta vähennettiin viime kuussa 10 pistettä taloussääntöjen rikkomisesta. Vaikka United on toistaiseksi toiminut sääntöjen rajoissa, peräti 412 miljoonan punnan törsääminen kahden viime kesän aikana on jättänyt sille erittäin vähän liikkumavaraa siirtomarkkinoilla.

– Olemme nähneet tällä kaudella, että FFP-säännöillä on todelliset hampaat, joten meidän on oltava hyvin varovaisia varmistaaksemme, että pysymme sääntöjen sisällä, ja niin myös teemme, Murtough kertoi United-fanien viimeisimmässä foorumissa viime viikolla The Telegraphin mukaan.

LUE MYÖS: Saudi-Arabiasta potkut saanut manageri palaa Valioliigaan

– Se tarkoittaa sitä, että meidän on oltava todella kurinalaisia menojen suhteen. Tulojen ja menojen välillä on oltava tasapaino.

Man Unitedin pudottua kokonaan pois Euroopasta, ei seuran aikomuksena olekaan olla aktiivinen ensi kuun siirtoikkunassa.

United keskittyy pikemminkin pienentämään joukkuettaan kuin laajentamaan sitä, asettaen muun muassa Jadon Sanchon, Anthony Martialin, Raphaël Varanen sekä Casemiron tulevaisuudet suurennuslasin alle.

– Emme odota tammikuun siirtoikkunasta erityisen kiireistä, Murtough paljasti.

LUE MYÖS: Rio Ferdinand haki Turkista tuhansien eurojen kauneushoidon Wayne Rooneyn jalanjäljissä

– Aina on mahdollista tehdä sopimuksia joukkueen ympärillä, erityisesti kun etsimme mahdollisuuksia sellaisille pelaajille, jotka eivät pelaa niin paljon kuin haluaisivat.

– Olemme kuitenkin aina johdonmukaisesti sanoneet, että emme pidä tammikuuta optimaalisena ajankohtana tehdä kauppoja, ja rekrytointistrategiamme keskittyy edelleen kesäikkunoihin.

United on Valioliigan sarjataulukossa seitsemäntenä, kuusi pistettä neljäntenä olevan Manchester Cityn perässä. Se kohtaa seuraavaksi West Hamin vieraissa lauantai-iltapäivänä.