Arsenal julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa se asettui muiden Valioliigan suurseurojen tapaan Euroopan Superliigaa vastaan.

Arsenal vakuutti olevansa sitoutunut osallistumaan UEFA:n alaisiin kilpailuihin, kuten Mestarien liigaan.

Arsenal ei ole kiinnostunut Euroopan Superliigasta, joka yrittää parhaillaan houkutella eurooppalaisia suurseuroja mukaan turnaukseen – siinä onnistumatta. Valtaosa Euroopan suurseuroista on jo ilmoittanut olevansa Superliigaa vastaan. Vain Real Madrid ja Barcelona ovat edelleen mukana Superliiga-projektissa.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta otti kantaa seuransa tiedotteeseen.

– Olemme hyvin selväsanaisia tämän suhteen. Olemme samaa mieltä kuin muutkin. Rakastamme osallistua Mestarien liigaan ja teemme niin tulevaisuudessakin.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez julkaisi ensimmäistä kertaa Superliiga-projektin kaksi ja puoli vuotta sitten. Tuolloin Arsenal ja muut Valioliigan kärkiseurat olivat mukana projektissa, mutta jättivät sen vain muutamaa päivää myöhemmin, kun kannattajat nousivat jyrkästi sitä vastaan. Artetan mukaan kannattajien mielipidettä on syytä kuunnella.

– Kannattajat ja heidän intohimonsa jalkapalloa kohtaan on suurin syy sille, miksi tämä laji kuuluu heille ja pelaajille. He ovat jalkapallon ehdottomia päähenkilöitä. He tekevät jalkapallosta niin nautinnollisen lajin. Meidän on pidettävä heistä huolta ja heidän mielipiteensä ovat todella tärkeitä, Arteta muistutti.