Wout Weghorst pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan lainalla Manchester Unitedissa.

Syyskausi sujui turkkilaisessa Besiktasissa. Weghorst valittiin mukaan Hollannin MM-kisajoukkueeseen ja vain muutama viikko kisojen jälkeen Manchester United tiedotti lainanneensa kookkaan hyökkääjän riveihinsä loppukaudeksi.

197-senttinen hyökkääjä sai mukavasti vastuuta Erik ten Hagin alaisuudessa, mutta maalit jäivät puuttumaan. 31 otteluun syntyi vain kaksi maalia.

Mirror haastatteli nykyään Hoffenheimissä pelaavaa Weghorstia, joka kertoi kokemuksistaan Manchester Unitedissa.

– Ne olivat todella menestyksekkäitä kuukausia, emmekä juurikaan hävinneet otteluita. Lisäksi olin itse tärkeä osa joukkuetta. Minulle pelattiin palloja kärjessä ja lisäksi tein kovasti töitä ollakseni keskikentän ja hyökkäyksen välinen linkki. Vain maalit jäivät puuttumaan. Se harmitti minua ja sen vuoksi menetin myös avauksen paikkani.

– Valioliiga on selvästi maailman kovin jalkapallosarja. Parhaat puolustajat pelaavat siellä. Vain harvoin olimme ottelua dominoiva joukkue, joka loi maalipaikkoja.

Weghorstin mukaan hänen roolinsa Manchester Unitedissa oli hyvin erilainen kuin muissa seuroissa.

– Pelasimme myös sellaisella tavalla, johon en ollut tottunut. Saksassa ja Turkissa joukkue pelasi aina minulle. Olin viimeisellä linjalla odottamassa maalipaikkoja, kun taas Manchester Unitedissa minun piti pitää huolta siitä, että muiden pelaajien peli toimisi. Mielestäni onnistuin siinä todella hyvin. Katsoi asiaa mistä kulmasta tahansa, olisi minun pitänyt silti tehdä enemmän maaleja.