Granit Xhaka edusti Arsenalia vuodet 2016-23.

Keskikenttäpelaaja pelasi vuosien saatossa 297 virallista ottelua Arsenalin paidassa juhlien kahdesti FA Cupin mestaruutta.

Xhaka siirtyi kesällä Bayer Leverkuseniin. Xhaka kuuluu Bundesliigaa johtavan Leverkusenin ehdottomiin avainpelaajiin.

The Athletic haastatteli Xhakaa, joka kertoi vaikeista ajoistaan Arsenalissa.

Xhaka otti aikoinaan yhteen seuran kannattajien kanssa, kun Unai Emery otti hänet vaihtoon kesken Crystal Palacea vastaan pelatun sarjaottelun. Mikel Arteta palkattiin sen jälkeen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Xhaka oli sillä aikaa päättänyt jättää Arsenalin.

– Seura ei juurikaan kunnioittanut minua, vaikka olin joukkueen kapteeni. Oli selvää, että he halusivat päästä minusta mahdollisimman nopeasti eroon yhä henkilöä lukuun ottamatta. Arteta halusi minun jäävän. Kun tapasin Artetan ensimmäisen kerran, olin jo pakannut tavarani ja valmis hyppäämään lentokoneeseen. Henkisesti olin jo jättänyt seuran. Sanoin Artetalle, että minulle oikea ratkaisu on lähteä muualle. Mikel kuitenkin kertoi haluavansa minun jäävän Arsenaliin. En ollut varma siitä.

– Muistan puhuneeni isäni kanssa, joka ohjeisti minua jättämään Arsenalin. Ensimmäistä kertaa koskaan hän sanoi niin. Isäni sanoi, ettei minulla olisi tulevaisuutta Arsenalissa. En osannut kuvitella itseäni pelaamassa jälleen Arsenalissa.

Xhaka suostui lopulta jäämään Arsenaliin. Arteta onnistui vakuuttamaan sveitsiläispelaajan.

– Sanoin Artetalle haluavani pelata jossain, missä kannattajat eivät buuaisi minulle. Arteta oli kuitenkin hyvin vakuuttava suostutellessaan minua jäämään. Ensimmäistä kertaa koskaan tein päätöksen ilman keskusteluja perheeni kanssa. Suostuin Artetan pyyntöön ja sen jälkeen palasin harjoituksiin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.