Julian Ward on noussut yllätysehdokkaaksi Manchester Unitedin uudeksi urheilutoimenjohtajaksi, kertoo Telegraph.

Unitedin jalkapallopuolen johtaminen siirtyi Sir Jim Ratcliffen INEOS-yritykselle, jonka ilmoitettiin tällä viikolla ostaneen 25 prosentin osuuden seurasta.

INEOS on jo tarkkaillut urheilutoimenjohtajan tehtävään useita kokeneita ammattilaisia. Wardin lisäksi tehtävään on ehdolla myös muun muassa Newcastlen Dan Ashworth.

Ward, 42, aloitti Liverpoolin palveluksessa vuonna 2012 kykyjenetsijänä siirryttyään seuraan Manchester Citystä. Hän nousi Liverpoolin urheilutoimenjohtajaksi kesällä 2022 toimittuaan 1,5 vuotta edeltäjänsä Michael Edwardsin apulaisena ja oppipoikana. Jo ennen ylennystään Ward johti neuvotteluja Luis Díazin ja Darwin Núñezin siirroista Anfieldille.

Viime vuoden marraskuussa Ward ilmoitti yllättäen, että hän jättää Liverpoolin urheilutoimenjohtajan tehtävän kesällä 2023. Guardianin mukaan Wardin ja Liverpoolin sopimukseen oli kirjattu, että hän ei saa lähtönsä jälkeen työskennellä toisessa Valioliiga-seurassa kahden seuraavan siirtoikkunan aikana. Hän ei siis voisi johtaa Manchester Unitedin pelaajasiirtoja vielä tulevassa tammikuun siirtoikkunassa.

Liverpoolista lähdettyään Ward on kieltäytynyt muun muassa Ajaxin jalkapallojohtajan tehtävästä ja monista muista rooleista toisissa seuroissa.

Telegraphin mukaan Wardilla ei ole kiire palata jalkapallon pariin. Nähtäväksi jää, olisiko hän ylipäätään kiinnostunut siirrosta Manchester Unitediin, koska hän työskenteli Liverpoolissa niin kauan.

Telegraph Football

@TeleFootball
Julian Ward has emerged as a surprise candidate being considered for the role of sporting director at Manchester United

✍️ @JBurtTelegraph

#TelegraphFootball | #MUFC

Linkki twiittiin.