Newcastle on vaikeassa tilanteessa. 

Joukkueen ykkösmaalivahti Nick Pope on pitkälle keväälle saakka sivussa pelikentiltä käytyään olkapääleikkauksessa. Pope loukkasi olkapäänsä joulukuun alussa. 

Newcastle on sittemmin joutunut peluuttamaan Martin Dúbravkaa tolppien välissä. Newcastlen puolustus on ollut viime aikoina pahemman kerran tuuliajoilla, eikä Dúbravka ole onnistunut ottamaan voittoja tuovia huippupelastuksia.

Newcastlen on kerrottu etsivän uutta maalivahtia tammikuun siirtoikkunassa. Newcastlen suurimpiin seuralegendoihin lukeutuvan Alan Shearerin mielestä seuran on hankittava uusi hyökkääjä ja maalivahti.

– Mielestäni Newcastle tarvitsee maalivahdin ja kärjen. Siinä on kaksi prioriteettia. Mutta toivotan onnea seuralle, sillä laadukkaan kärjen löytäminen hyvällä hinnalla ei ole helppoa, Shearer totesi BBC:lle.

BBC tiedusteli Shearerilta, pitäisikö Newcastlen tehdä sopimus David De Gean kanssa. De Gea on ollut työttömänä kesästä lähtien, kun hänen sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa päättyi.

– Kyllä. Newcastle tarvitsee maalivahdin ja De Gea on vapaa agentti. Tiedän, että hänen palkka olisi valtava, mutta hänestä ei pitäisi maksaa siirtokorvausta.