Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa pelaava Birmingham City tiedotti aiemmin tällä viikolla antaneensa potkut päävalmentajalleen Wayne Rooneylle.

Rooney ehti työskennellä joukkueen päävalmentajana noin kolme kuukautta. 

15 sarjaottelusta tuloksena oli vain kaksi voittoa. Birmingham putosi Rooneyn alaisuudessa kuudennelta sijalta 20. sijalle, ja taistelee tosissaan putoamista vastaan, vaikka oli ennen Rooneyn pestiä nousukarsintasijalla.

Rooneya Englannin A-maajoukkueessa valmentanut Roy Hodgson tukee entistä pelaajaansa.

– Hän ymmärtää jalkapalloa uskomattomalla tavalla ja puhumme myös entisestä huippupelaajasta. Olen surullinen siitä, mitä tapahtui, mutta tiedän Rooneyn pääsevän sen yli. Luin Rooneyn ottavan pienen tauon jalkapallosta ja minusta se on viisas päätös. Se on selvää, että Rooneysta puhutaan aina, kun kyse on vapaana olevasta valmentajapestistä. Hän todella ymmärtää paljon jalkapallosta. Rooney osoitti sen pelaajana. Hän oli taktisesti hyvin valveutunut pelaaja.

Hodgsonin mukaan entiset huippupelaajat pääsevät valmennustöihin nimensä avulla, mutta toisaalta heille annetaan hyvin epärealistisia vaatimuksia ja odotuksia.

– He ovat tervetulleita seuroihin nimiensä vuoksi. Heidän odotetaan ottavan ohjakset huonosti pelanneesta joukkueesta ja nostavan heidät välittömästi korkealle. Puhumme epärealistisista vaatimuksista. Käytännössä kaikki voivat sanoa, etteivät saaneet todellista mahdollisuutta. Kukaan ei anna heille kahta vuotta tai kolmea siirtoikkunaa aikaa, Hodgson muistutti.