Ison-Britannian hallitus ja Valioliiga eivät aio puuttua Chelsean uuteen 12 miljoonan punnan sponsorisopimukseen kryptoyhtiö BingX:n kanssa, kertoo Telegraph.

Perjantaina julkistettiin, että BingX toimii Chelsean paidan hihasponsorina loppukauden ajan ja sponsoroi joukkueen harjoitusasuja kahdella seuraavalla kaudella.

BingX on kuvaillut itseään ”venäläisen kryptoyhteisön vakaaksi tukijaksi”. Viime marraskuussa kryptoyhtiö ylpeili yhteyksillään Venäjälle ja järjesti Moskovan teknologiaviikolla ”näkyvän tapahtuman”, jossa se esitteli ”sitoutumistaan innovointiin ja vuorovaikutukseen Venäjän kryptoyhteisössä”.

Brittihallituksesta on vahvistettu Telegraphille, että mikään ei viittaa siihen, että BingX:llä olisi yhteyksiä henkilöihin tai yrityksiin, joihin on kohdistettu pakotteita Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Valioliigalla ei ole erityisiä Venäjää koskevia sääntöjä, ja se ottaa mallia hallituksen pakotejärjestelmästä, joten sillä ei ole syytä puuttua Chelsean uuteen sponsorisopimukseen.

Chelsean nykyiset omistajat ostivat seuran toissa vuonna venäläiseltä Roman Abramovitšilta, joka omisti seuran 19 vuoden ajan. Abramovitš oli yksi henkilöistä, joihin brittihallitus kohdisti pakotteita, minkä seurauksena hänen oli käytännössä myytävä seura.

Linkki twiittiin.