Valioliiga-legenda Thierry Henry sanoo, että hän on huomannut olleensa masentunut uransa aikana.

Henry, 46, tunnetaan Arsenalin kaikkien aikojen maalintekijänä, joka voitti maailmanmestaruuden Ranskan kanssa vuonna 1998.

Hyökkääjäikoni kertoi Diary of a CEO -podcastissa, että masennus on ollut läsnä hänen elämässään nuoresta asti.

– Koko urani ajan ja syntymästäni lähtien olen varmaan ollut masentunut, sanoi Henry Guardianin mukaan.

– Tiesinkö minä sen? En. Teinkö asialle jotain? En, mutta sopeuduin tiettyyn tapaan.

– Sinun täytyy laittaa jalkaa toisen eteen ja kävellä eteenpäin. Niin minulle on sanottu nuoresta asti.

– En ole koskaan lopettanut kävelemistä, silloin olisin ehkä tajunnut. Mutta Covidin aikana lakkasin kävelemästä. En pystynyt. Sitten alat tajuta tilanteen.

Henry kertoi, että hänellä oli erityisen vaikeaa koronaviruspandemian alkuvaiheessa. Tuolloin hän valmensi Montréal Impactia (nyk. CF Montréal) Kanadassa, eikä nähnyt lapsiaan vuoteen.

– Itkin lähes joka päivä. Kyyneleitä tuli, kun olin yksin. En tiennyt, miksi, mutta ehkä ne olivat pitkään tuloillaan. Teknisesti ottaen se en ollut minä, vaan nuori minä itki sitä, mitä hän ei saanut: hyväksyntää.

Henry arveli, että hänen nuorena saamansa kova kritiikki isältään jäi vaikuttamaan häneen. Ranskalaislegenda muisti lapsuudestaan erään ottelun, jossa hän teki kuusi maalia, mutta sai silti isältään negatiivista palautetta yksittäisestä tilanteesta.

– Pikkupoikana sain kuulla aina: ”Et sinä niin hyvin pärjännyt”. Joten tietysti se on se asia, mikä pysyy [mielessä], kun sitä kuulee useasti.

Steven Bartlett

@StevenBartlett
Thierry Henry (EXCLUSIVE): "I Cried Every Single Day", Dealing With Depression, My Childhood Trauma & Fighting For My Dad's Love!

I had the pleasure of sitting down with one of the Gods of the game - Thierry Henry.

During our conversation, we discussed things that he’s never…

Linkki twiittiin.