Englannin maajoukkueen entinen päävalmentaja Sven-Göran Eriksson on saanut syöpädiagnoosin ja sanoo, että hänellä on ”parhaassa tapauksessa vuosi” elinaikaa.

Ruotsalainen Erikson, 75, oli ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja Englannin peräsimessä. Hän valmensi maajoukkuetta vuosina 2001-2006 johdattaen Englannin puolivälieriin kolmessa arvoturnauksessa. Englannin-kentillä Eriksson on luotsannut myös Manchester Cityä ja Leicesteriä.

– Aion vastustaa niin kauan kuin pystyn, kommentoi Eriksson Ruotsin Radio P1:lle.

– Minulla on vakava sairaus. Parhaassa tapauksessa vuosi, pahimmassa tapauksessa minulla on paljon vähemmän [aikaa]. On mahdotonta sanoa tarkkaan, joten on parempi olla ajattelematta sitä.

Eriksson sai kuulla syövästään lähes vuosi sitten.

– Luulin olevani täysin terve, mutta yhtäkkiä sain pienen aivohalvauksen, joten kaaduin ja lapseni veivät minut sairaalaan, kertoi Eriksson BBC:lle.

– Yhden päivän tutkimusten jälkeen minulle kerrottiin, että minulla oli viisi pientä aivohalvausta, mutta he sanoivat, että ”ei hätää, toivutte siitä 100-prosenttisesti”. Mutta mikä pahempaa, he sanoivat, että minulla on syöpä, jota he eivät voi leikata.

– He sanoivat, että he antavat minulle hoitoa ja lääkkeitä, jotta voisin yrittää elää mahdollisimman pitkään. Minulla on tämä diagnoosi, eivätkä he valitettavasti voi leikata.

BBC Sport

@BBCSport
Sven-Goran Eriksson has "best case a year" to live after a cancer diagnosis.

"When you get a message like that, you appreciate every day."

Linkki twiittiin.