Valioliiga syyttää Evertonia ja Nottingham Forestia kannattavuus- ja kestävyyssääntöjensä (PSR) rikkomisesta.

Sarjan taloussäännöissä lukee, että seurat saavat tehdä kolmen vuoden syklin aikana enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota tai 35 miljoonaa puntaa kaudessa.

Valioliigan tiedotteen mukaan Everton ja Forest ovat vahvistaneet, että niiden tappiot ylittävät sallitut raja-arvot kauteen 2022-23 päättyneellä jaksolla.

Evertonin ja Forestin tapaukset on siirretty riippumattoman komission käsiteltäväksi. Jos komissio katsoo seurojen rikkoneen sääntöjä, niitä uhkaa sakko tai pistevähennys.

Viime marraskuussa Evertonilta vähennettiin jo kymmenen pistettä, koska seuran katsottiin tehneen sallittua enemmän tappiota kauteen 2021-22 päättyneellä jaksolla. Everton on tehnyt pisterangaistuksesta valituksen.

Evertonin tiedote

– Everton on tietoinen Valioliigan päätöksestä siirtää kannattavuus- ja kestävyyssääntöjään koskeva rikkomus kaudella 2022-23 päättyvällä arviointikaudella riippumattoman komission käsiteltäväksi.

– Tämä koskee ajanjaksoa, joka kattaa kaudet 2019-20, 2020-21, 2021-22 ja 2022-23. Se sisältää siis tilikausia (2019-20, 2020-21 ja 2021-22), joista seura on jo saanut 10 pisteen rangaistuksen. Seura valittaa parhaillaan tästä sanktiosta.

– Valioliigalla ei ole sääntöjä, jotka estäisivät seuran rankaisemisen väitetyistä rikkomuksista sellaisilla tilikausilla, joista on jo annettu rangaistus, toisin kuin muilla hallintoelimillä, kuten EFL:llä. Tämän seurauksena – ja koska Valioliiga on sitoutunut käsittelemään tällaisia asioita ”kauden aikana” – seura on tilanteessa, jossa sillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin toimittaa PSR-laskelma, joka voi muuttua valituksen lopputulosta odotettaessa.

– Seuran on nyt puolustauduttava toista Valioliigan valitusta vastaan, joka sisältää samat taloudelliset kaudet, joista sille on jo määrätty seuraamuksia, ennen kuin valitusta on edes käsitelty. Seura katsoo, että tämä johtuu selkeästä puutteesta Valioliigan säännöissä.

Nottingham Forestin tiedote

– Nottingham Forest on tietoinen Valioliigan lausunnosta, jossa vahvistetaan, että seuraa on tänään syytetty liigan kannattavuus- ja kestävyyssääntöjen rikkomisesta.

– Seura aikoo jatkaa täyttä yhteistyötä Valioliigan kanssa tässä asiassa ja luottaa nopeaan ja oikeudenmukaiseen ratkaisuun.

LUE MYÖS!