Evan Ferguson, 19, pelaa hienoa kautta Brightonissa.

Nuori hyökkääjä on viimeistellyt kuluvalla kaudella kuusi maalia Valioliigassa, vaikkei ole itsestäänselvä avauskokoonpanon pelaaja Brightonissa. Ferguson on päässyt Valioliigassa avaukseen edellisen kerran viitisen viikkoa sitten.

Viime kaudella niin ikään kuusi maalia Valioliigassa iskenyt Ferguson on herättänyt useiden suurseurojen kiinnostuksen. Muun muassa Manchester Unitedin on kerrottu tarkkailevan irlantilaishyökkääjän tilannetta.

Brightonin kokeneeseen kaartiin kuuluva James Milner pelasi uransa kolmatta kautta Valioliigassa, kun Ferguson syntyi lokakuussa 2004.

Milner kehui nuorta hyökkääjää TNT Sportsin haastattelussa.

– Ensinnäkin puhumme loistavasta tyypistä. Hän haluaa oppia, ja se on todella tärkeää. Ferguson on oikeassa paikassa, kun puhumme seurasta ja siitä, minkälaisen valmentajan kanssa hän työskentelee. Ferguson voi katsoa esimerkkiä muun muassa Danny Welbeckistä. Hän on hyvässä paikassa.

– Ferguson on loistava viimeistelijä. Jos saamme maalipaikan, haluat antaa pallon hänelle. On monia osa-alueita, joissa hän voi kehittyä, mutta se on täysin normaalia nuorelle pelaajalle. Olen nähnyt hänen kehittyvän valtavasti alkukaudesta muun muassa siinä, miten hän kykenee pitämään palloa itsellään.

Milner, 38, muistuttaa Fergusonin olevan kehityksensä kannalta oikeassa paikassa, vaikka muut seurat koputtavatkin ovelle.

– Fergusonin asenne on loistava, mutta hänen ominaisuudet ovat sitäkin paremmat. On tärkeää, että suojelemme häntä. Fergusonin ympärillä on ymmärrettävästi paljon hypeä, mutta hän on tällä hetkellä ehdottomasti oikeassa paikassa ja toivottavasti hän tekee jatkossakin paljon maaleja meille.

LUE MYÖS