Kamerun eteni Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspelivaiheeseen. Kamerun kohtaa lauantaina neljännesvälierissä turnauksen voittajasuosikkeihin lukeutuvan Nigerian.

Kamerunin kisajoukkueessa mukana olevan André Onanan tilanne on puhuttanut.

Onana saapui Kamerunin A-maajoukkueen mukaan ensimmäisen ottelukierroksen pelipäivänä pelattuaan vain vuorokautta aiemmin Manchester Unitedin paidassa Tottenhamia vastaan. 

Kamerunin päävalmentaja Rigobert Song jätti Onanan katsomoon lohkovaiheen avausottelussa. Onana pelasi sen sijaan toisessa ottelussa Senegalia vastaan. Kamerun hävisi Senegalille 1-3, ja oli pakkovoiton edessä päätöskierroksella.

Song jätti Onanan toistamiseen penkille ja peluutti Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Fabrice Ondoaa. Ondoa esiintyi edukseen, kun Kamerun kaatoi Gambian 3-2, ja eteni pudotuspeleihin. Ondoan on määrä aloittaa Kamerunin maalilla lauantaisessa Nigeria-ottelussa.

Calciomercaton saamien tietojen mukaan Onana ei ymmärtänyt penkitystään. Onana ajautui sanasotaan Kamerunin jalkapalloliiton puheenjohtajan Samuel Eto’on kanssa. Lähde kertoo Onanan suunnitelleen jopa jättävän turnauksen kesken ja palaavan Manchesteriin, mutta lopulta Eto’o onnistui kääntämään maalivahdin pään.

LUE MYÖS