Keskikenttäpelaaja Kalvin Phillipsin taival Manchester Cityssä lähti alusta alkaen huonosti liikkeelle, kertoo Athletic.

Perjantaina uutisoitiin, että Phillips, 28, siirtyy loppukaudeksi lainalle West Hamiin, jossa hänellä on mahdollisuus kerryttää peliminuutteja ennen ensi kesän EM-kisoja. Cityyn hän liittyi kesällä 2022 Leedsistä lähes 50 miljoonalla eurolla.

Athleticin mukaan Cityn manageri Pep Guardiola ja hänen apuvalmentajansa olivat huolissaan Phillipsistä vain viikkoja sen jälkeen, kun pelaaja oli siirtynyt seuraan.

Cityssä ymmärretään, että pelaajilla voi kestää aikaa totutella Guardiolan pelityyliin, mutta valmennusryhmä pisti heti merkille, että Phillipsillä oli merkittäviä vaikeuksia sisäistää häneltä vaadittuja asioita.

Qatarin MM-kisojen jälkeen Guardiola herätti huomiota, kun hän sanoi, että Phillips palasi Qatarin MM-kisoista ”ylipainoisena”.

Athleticin mukaan Phillips oli ”hädin tuskin” painorajan yläpuolella, ja tiettävästi muitakin pelaajia oli palannut kisoista vastaavanlaisessa kunnnossa. Guardiola koki kuitenkin tarpeelliseksi lähettää julkisesti viestin etenkin Phillipsille.

Phillips ei ole koskaan aiheuttanut ongelmia Cityssä – päinvastoin. Guardiolakin on kehunut, kuinka hyvä pelaaja hän on joukkuehengen kannalta. Athleticin mukaan Phillips ei ole kuitenkaan yltänyt Cityssä niihin standardeihin, joita pelaajilta odotetaan pyytämättäkin.

MM-kisojen jälkeen Phillips käyttäytyi ammattimaisesti, saapui ajoissa tapahtumiin ja harjoitteli normaalisti. Osa hänen joukkuekavereistaan palasi kuitenkin lomiltaan etuajassa tekemään ylimääräistä kuntotreeniä.

Viime kesänä Phillips noudatti joukkuekaveriensa esimerkkiä ja palasi lomaltaan viisi päivää etuajassa. Manchester City oli kuitenkin jo tullut siihen lopputulokseen, että hän ei ole sopiva pelaaja heidän systeemiinsä.

City oli valmis päästämään Phillipsin lainalle, mutta pelaaja halusi jäädä taistelemaan peliajasta. Viime kesänä City hankki kuitenkin keskikentälleen Mateo Kovačićin ja Matheus Nunesin, jotka ovat pelanneet reilusti enemmän kuin Phillips.

Viime kuussa Guardiola myönsi suoraan, että hänen on vaikea löytää Phillipsille käyttöä systeemissään.

– Olen niin pahoillani päätöksestäni hänen puolestaan. Olen sanonut sen monta kertaa. Hän ei ansaitse sitä, mitä hänelle on tapahtunut, ja olen niin pahoillani.

– Se johtuu vain siitä, että visualisoin joitakin asioita, visualisoin joukkueen ja muita asioita – ja minun on vaikea nähdä häntä siinä.

Kalvin Phillips

@Kalvinphillips
Thank you and good luck for the rest of the season! A huge thanks to all the City fans as well 🩵

Manchester City

@ManCity
Kalvin Phillips has joined West Ham on loan until the end of the season.

Best of luck, Kalvin 🩵

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!