FA Cupissa nähtiin lauantaina yksi kilpailun viime vuosien suurimmista yllätyksistä, kun Maidstone United kaatoi Ipswich Townin vieraskentällä 2-1.

Maidstone pelaa Englannin kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla, Kansallisliigan eteläisessä divisioonassa, kun taas Ipswich taistelee Mestaruussarjassa noususta Valioliigaan.

Joukkueiden välillä on sarjataulukoissa peräti 98 sijaa. Maidstone edustaa alinta sarjatasoa, joka on FA Cupissa on yhä mukana. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1978, kun viidennen sarjatason alapuolelta tuleva joukkue etenee viidennelle kierrokselle.

Ipswich hallitsi lauantain ottelun tapahtumia suvereenisti kaikin muin tavoin paitsi tulostaululla. Sen maaliodottama oli yli viisi, se piti palloa lähes 80-prosenttisesti ja loi 38 maalintekoyritystä.

Maidstone pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti ja onnistui kummallakin kerralla.

– Tämä on FA Cupin taikaa! Meidän on uskottava itseemme, hehkutti Maidstonen manageri George Elokobi ITV:lle.

Yksi Maidstonen suurista sankareista oli maalivahti Lucas Covolan, jolle kirjattiin peräti 12 torjuntaa. Brasilialaisvahti pyyhki kyyneliä silmistään antaessaan haastattelua pelin jälkeen.

– Olen niin iloinen, että pystyin auttamaan joukkuekavereitani. Olen niin ylpeä joukkueestamme. Saavutuksemme on uskomaton, aivan loistava. Mikä hieno päivä!

Maidstone United saa tietää seuraavan vastustajansa sunnuntaina.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
FA CUPIN TAIKAA! 🪄

Laukaukset: 38-2
Maalit: 1-2

Kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Maidstone kaataa vieraskentällä Ipswichin, joka on tällä hetkellä Championshipissä nousijan paikalla Valioliigaan! 😳🔥

#valioliiga #facupfi

Linkki twiittiin.