Entinen Valioliiga-hyökkääjä Troy Deeney uhkasi lyödä tuomaria naamaan ja haukkui tätä ”näädäksi” toimiessaan Forest Green Roversin päävalmentajana, kertoo Athletic.

Deeney, 35, siirtyi Kakkosliigassa pelaavan Forest Greenin pelaaja-valmentajaksi viime kesänä ja otti viime kuussa vetovastuun joukkueesta David Horsemanin saatua potkut.

Kolmannessa ottelussaan valmentajana Deeney sai punaisen kortin Swindon Townin 2-1-voittomaalin jälkeen.

Deeneyn pesti Forest Greenin peräsimessä kesti lopulta vain kuusi ottelua. Hän sai kenkää aiemmin tässä kuussa, ja samana päivänä Englannin jalkapalloliitto (FA) tiedotti antaneensa hänelle neljän ottelun toimitsijakiellon ja 1 500 punnan sakon viime kuun tapahtumista.

Rangaistuksen kirjallisissa perusteluissa Deeneyn kerrottiin sanoneen neljännelle tuomarille Andrew Hickmanille: ”jos et olisi erotuomari, löisin sinua vittu päähän”.

Punaisen korttinsa jälkeen Deeneyn kerrottiin vielä haukkuneen Hickmania ”vitun näädäksi”.

Ensimmäisessä kuulemistilaisuudessa Deeney otti vastuun teoistaan ja myönsi toimineensa väärin. Hickman oli tulkinnut hänen kielenkiettönsä aggressiiviseksi ja uhkaavaksi, mutta Deeney kiisti puhuneensa uhkaavasti. Hän sanoi myös, että Hickman oli ollut ”epäkunnioittava ja töykeä” kääntymällä poispäin, kun hän puhui hänelle.

Deeney myönsi sanoneensa molemmat lausunnot, mutta korjasi käyttämänsä kirosanat toiseen muotoon. Komissio piti sanaa ”näätä” siitä huolimatta loukkaavana.

Pelaajauraltaan Deeney muistetaan parhaiten Watfordista, jonka riveissä hän pelasi 419 ottelua, teki 140 maalia ja koki kaksi nousua Valioliigaan.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Former Forest Green Rovers head coach Troy Deeney threatened to punch a match official in the face before calling him a “weasel” during December’s loss to Swindon Town.

The former Watford striker received a four-game touchline ban and £1,500 fine this month following two FA…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!