Fulhamin laitahyökkääjä Willian sanoo, että kaikki kutsuivat häntä ”hulluksi”, kun hän lähti Arsenalista kesällä 2021.

Willian, 35, oli siirtynyt Tykkimiesten riveihin vain vuotta aikaisemmin jätettyään Chelsean menestyksekkään jakson jälkeen.

Myös Chelsea oli tarjonnut brassilaiturille sopimusta, mutta Arsenal tarjosi hänelle pidempää, kolmen vuoden diiliä, mikä tarkoitti enemmän rahaa ja vakautta tulevaisuutta ajatellen.

Willianin vuosi Arsenalissa oli kuitenkin pettymys. Hän ei missään vaiheessa yltänyt entiselle tasolleen, ja loppukautta kohden peliaika väheni.

Pitkä diili olisi mahdollistanut sen, että Willian olisi istunut kaksi vuotta vaihtopenkillä ja odotellut rahoja tililleen. Osapuolet päättivät kuitenkin purkaa sopimuksensa ennenaikaisesti hänen aloitteestaan.

Lehtitietojen mukaan Willian ei vaatinut Arsenalilta saataviaan jäljelle jääneistä sopimusvuosista. Hänen palkkatasollaan se tarkoitti noin 23,6 miljoonan euron potista luopumista.

– Se oli vaikea vuosi minulle. Päätin lähteä [Arsenalista], ja minulla oli siinä vaiheessa vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, kertoo Willian tuoreessa Telegraphin haastattelussa.

– Sanoin vain heille: ”Kuulkaa, puretaan sopimukseni. Tämä ei ole toiminut niin kuin me halusimme. Menen johonkin muualle ja jatkan jalkapallon pelaamista”.

– Ihmiset sanoivat minulle, että olen hullu. ”Et voi luopua tällaisesta rahasta. Kukaan muu pelaaja sinun asemassasi ei ikinä tekisi niin. He antaisivat sopimuksensa kulua ja ottaisivat rahat pois”.

– Mutta minä en ajattele rahaa. Tiedän kyllä, että raha on tärkeää, mutta se ei ole ensimmäinen asia elämässäni. Minulle Jumala on tärkein. Sitten perheeni, sitten jalkapallo. Sitten muut asiat.

Arsenalista lähdettyään Willian käväisi kotimaassaan Corinthiansin riveissä, mutta palasi toissa vuonna Valioliigaan, kun Fulham hankki hänet.

Brassilaituri on pelannut Mökkiläisten riveissä kaikkiaan 56 ottelua tehden niissä kymmenen maalia ja syöttäen kahdeksan.

Telegraph Football

@TeleFootball
Willian exclusive interview: ‘Everyone told me I was crazy to walk away from millions at Arsenal’

✍️ @JBurtTelegraph

#TelegraphFootball #FFC #AFC

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS