Jürgen Klopp poistuu Liverpoolista kuluvan kauden jälkeen.

Klopp ilmoitti päätöksestään tammikuussa. Saksalaisvalmentaja on työskennellyt Liverpoolissa syksystä 2015 lähtien. 

Kloppin sopimus olisi ulottunut kesään 2026 saakka. Klopp, 56, ilmoitti päätöksensä syyksi muun muassa henkisen rasituksen. Luotsin energia on loppumaan päin.

Valioliigan historian parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Thierry Henry ymmärtää Kloppin ratkaisun. Henry muistutti CBS:lle, että valmentajana työskenteleminen on lopulta varsin yksinäistä ja henkisesti raskasta.

Pep Guardiola oli Barcelonassa ja piti sen jälkeen sapattivuoden. Klopp on Liverpoolissa ja on lähtemässä sieltä. Xavi on Barcelonassa ja on niin ikään poistumassa. Puhumme suurista seuroista. Ne ovat valmentajien unelmapaikkoja ja silti he poistuvat sieltä. Se kertoo kaiken oleellisen. Paine on niin suuri. Kaikilla on paljon sananvaltaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. On vaikeaa olla valmentaja. Kukaan ei välitä sinusta. Sinun on lopulta pidettävä yksin huoli itsestäsi.

Henry on iloinen siitä, että Klopp saa viimein rauhoittua ja viettää aikaa perheensä kanssa.

– Ymmärrän, että kannattajille, toimittajille ja kaikille muillekin on mukavaa olla osana tätä bisnestä, mutta älä ajattele vain itseäsi ja sitä, että Valioliiga ja Liverpool tulevat kaipaamaan Kloppia. Tiedämme sen. Klopp sen sijaan kaipaa perhettään ja omaa aikaansa. Hän kaipasi terveyttään. Siksi tämä on hyvä asia hänelle. Kun kuulin tästä, ajattelin heti, miten hienoa tämä on Kloppille.

LUE MYÖS