Luton-kapteeni Tom Lockyer on puhunut hengenvaarallisesta sydänkohtauksestaan aiemmin tällä kaudella. Joulukuun Valioliiga-ottelu Bournemouthin vieraana keskeytyi järkyttävään kauhunhetkeen, kun Hatters-puolustaja lyyhistyi maihin keskialueella.

Lockyer, 29, oli saanut vastaavan sairaskohtauksen ensimmäisen kerran vain kuukausia aiemmin Nousukarsintojen finaalissa toukokuussa. Toppari kuitenkin tunnisti tällä kertaa, että kyse oli jostakin vakavammasta.

– Juoksin puolessa kenttää ja tunsin yhtäkkiä huimausta. Ajattelin, että kaikki olisi hetken päästä hyvin. Näin ei tapahtunut ja heräsin ensihoitajat ympärilläni. Näin tapahtui myös toukokuussa, mutta tiesin että nyt oli eri tilanne. Heräsin viime kerralla kuin unesta ja nyt heräsin tyhjyydestä, Lockyer kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Siinä oli paljon enemmän paniikkia. En pystynyt puhumaan tai liikkumaan ja yritin vain käsittää mitä oli tapahtunut. Muistan vain ajatelleeni, että saatan kuolla tähän. Se oli surrealistinen ajatus, kun en voinut liikkua tai reagoida mihinkään.

– Olen elossa ja onnekas, että se tapahtui siellä. Elin sitä, mutta tämä oli perheelleni lähes hirveämpää. Minulla oli toukokuun tapahtumien myötä käytössä nauhoituslaite käytössäni. Sydämeni oli pysähtynyt kahden minuutin ja 40 sekunnin ajan. Defibrilaattori antoi minulle lopulta sen sähköiskun, joka toi minut takaisin. Suuri kiitos ensi hoitajille, seuran lääkäreille ja muille. En seisoisi ilman heitä tässä.

Lockyer ei ole vieläkään saanut vastausta, mikä johti hengenvaaralliseen sairaskohtaukseen. Puolustaja tuntee itsensä tällä hetkellä hyvinvoivaksi ja onnekkaaksi.

– Huolestuttavinta oli se, että se oli normaali päivä ja tunsin voivani hyvin. Olen yrittänyt etsiä siihen vastauksia. Puhuin Christian Eriksenin ja Charlie Wyken kanssa asiasta, joilla on ollut vastaavia sydänongelmia. Minun täytyi ottaa aikaa ja prosessoida tapahtunutta.

Lockyer ei ole vielä varma, pystyykö hän enää jatkamaan uraansa ammattijalkapalloilijana. Lutonin puolustajalla odottavat pian uudet haasteet siviilielämässä perheenlisäyksen lähestyessä.

– On liian aikaista sanoa. Lisää testejä tarvitaan, mutta en sulkisi sitä tällä hetkellä pois. Vauvani on kuitenkin nyt ykkösprioriteettini, Lockyer avasi.

LUE MYÖS!