Hugo Lloris on puhunut lähdöstään Tottenhamista. Ranskalaisvahti siirtyi Lontoosta Yhdysvaltoihin MLS-seura Los Angeles FC:n riveihin tammikuun siirtoikkunan lopussa ilmaissiirrolla.

Vuonna 2012 Tottenhamiin Lyonista siirtynyt Lloris, 37, vietti 12 vuotta Tottenhamista. Viimeisen puolen vuoden aikana Ange Postecogloun alaisuudessa maalivahti ei pelannut enää minuuttiakaan Guglielmo Vicarion saavuttua kesällä 2023 korvaajaksi.

Kulissirooli taustalla oli hankala Tottenhamissa 361 Valioliiga-ottelua nähneelle Lloris’lle.

– Ne olivat rehellisesti sanottuna vaikeat kuusi kuukautta. Ammattilaisjalkapalloilijana heräät joka aamu asettamaan itsellesi tavoitteita. Harjoittelin viimeiset kuusi kuukautta päivittäin ilman kunnollista päämäärää, Lloris kertoi Athleticin haastattelussa.

– Olen kaivannut paljon kilpailemista, mutta yrittänyt ottaa samalla asian positiivisesti. Olen viettänyt paljon aikaa henkilökunnan ja perheeni kanssa järjestäen tulevaisuuttani. En halunnut hukata aikaa, koska minulla oli kaksi loukkaantumista vuoden 2023 alussa. Harjoittelin siis hyvin.

– Oli mielenkiintoista olla uuden Tottenhamin sisällä. Osallistuin jokaisiin harjoituksiin ja palavereihin ennen otteluita sekä niiden jälkeen. Pystyin tuomaan paljon panosta omalla jalkapallotietämykselläni. Angella oli oma näkemyksensä ja lähestymistapansa. Oli mielenkiintoista seurata sitä läheltä.

Lloris on aloittanut nyt ensimmäisen MLS-kautensa Los Angelesissa. Ranskalaista kiehtoi Yhdysvalloissa ympäristönvaihdos ja aivan uudenlainen haaste uralla.

Lloris ansaitsee yksivuotisen sopimuksensa aikana Athleticin mukaan vain noin 277 tuhatta puntaa viikossa. MLS:ssä oli viime kaudella peräti 23 häntä paremmin tienaavaa maalivahtia.

Raha ei ollut Saudi-Arabiasta ja Euroopasta isoja tarjouksia hylänneelle Lloris’lle enää tärkein motiivi tässä vaiheessa uraa. Myöskään maajoukkuevelvollisuudet eivät olleet enää esteenä, sillä pelit Ranskan paidassa päättyivät Qatarin vuoden 2022 Argentiinalle hävittyyn MM-finaaliin.

– Olen saavuttanut urallani pisteen, että olen vapaa päättämään seuraavan projektini ja osoitteeni. Pidin MLS:ssä kaikesta. Heillä on budjetti maalivahdin paikalle, jota he eivät voi ylittää, koska säännöt ovat erilaiset. Palkasta ei edes puhuttu. Se kertoo kuinka paljon halusin tulla tänne, Lloris perusteli.

– En ole enää maajoukkueessa, koska lopetin vuosi sitten siellä. Tämä oli mahtava mahdollisuus kokea uusi seutu perheeni kanssa. Kalifornia on mahtava paikka.

LUE MYÖS!