Fulhamin keskikenttäpelaaja Andreas Pereira sanoo, että hän ei halua pukea Belgian paitaa ylleen vain päästäkseen pelaamaan maajoukkueessa.

Pereira, 28, on syntynyt Belgiassa ja edustanut nuorempana synnyinmaansa seuroja ja maajoukkueita, mutta toistaiseksi ainoan A-maaottelunsa hän on pelannut Brasilian, isänsä kotimaan, väreissä.

Brasilialaismediassa on uutisoitu tällä viikolla, että Pereira on hylännyt Belgian kosiskelut jopa kolme kertaa.

Belgia on yksi Euroopan ehdottomista huippumaista, jota ennustaan useissa arvokisoissa vähintäänkin mustaksi hevoseksi. Pereira sanoi kuitenkin Globo Esporten haastattelussa, että hän ei koe oikeaksi edustaa jotain maata, jos kokee toisen omakseen.

– He lähestyivät minua kauden alussa ja kysyivät, olisinko halukas edustamaan Belgiaa. He puhuivat myös managerilleni. Olen aina tehnyt selväksi, että unelmani on edustaa Brasiliaa.

– Minulle sanottiin, että kannattaisi miettiä sitä ja katsoa, miten asiat menevät. Pitäisikö minun laittaa lapsuuden unelmani syrjään vain sen takia, että pääsisin pelaamaan maajoukkueessa? OIen brasilialainen, perheeni on Brasiliasta. Siinä ei ole mitään järkeä, että pelaa jossain maajoukkueessa sen takia, että voi sanoa pelanneensa maajoukkueessa.

– Olen kiitollinen Belgialle kaikesta, mitä maa on tehnyt minulle. Kasvoin siellä, mutta olen brasilialainen ja unelmani on edustaa Brasiliaa. Taistelen loppuun asti, että se toteutuu.

Pereira pelasi toistaiseksi ainoan A-maaottelunsa syyskuussa 2018, kun Brasilia voitti El Salvadorin ystävyysottelussa 5-0. Vaihdosta kentälle tullut Pereira oli ensimmäinen ulkomailla syntynyt pelaaja Brasilian maajoukkueessa yli sataan vuoteen.

Lehtitietojen mukaan Pereira saattaa saada kutsun ensi kuun maaotteluihin Englantia ja Espanjaa vastaan. Brasilian uusi päävalmentaja Dorival Júnior on tiettävästi käynyt paikan päällä seuraamassa Fulhamin harjoituksia ja keskustellut Pereiran sekä Rodrigo Munizin kanssa potentiaalisista kutsuista.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!