Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Paul Pogba on saanut neljän vuoden pelikiellon kärähdettyään dopingista, kertoo Athletic.

Juventusta edustava Pogba, 30, asetettiin alustavasti pelikieltoon syyskuussa, kun hänen antidopingtestissään havaittiin testosteronia, joka ei ollut kehosta peräisin. Myöhemmin hänen B-näytteensä vahvisti, että ranskalaistaituri oli kärähtänyt testissä.

Kansainvälisen jalkapalloliiton (FIFA) määräysten mukaan antidopingsääntöjä rikkovien pelaajien rangaistukset vaihtelevat kahdesta neljään vuoteen riippuen siitä, voidaanko teko todistaa tahalliseksi.

Italialaismedian mukaan Pogba aikoo valittaa tuomiostaan.

Pogba siirtyi Manchester Unitediin kesällä 2016 Juventuksesta 105 miljoonalla eurolla, silloisella maailmanennätyssummalla, edustettuaan Unitedia jo nuorempana. Hän pelasi jälkimmäisellä kerralla Manchesterissa kuusi vuotta ja voitti seuran kanssa Eurooppa-liigan ja liigacupin.

Ranskan A-maajoukkueessa Pogba on esiintynyt 91 kertaa, ja hän oli keskeisessä roolissa, kun Les Bleus voitti maailmanmestaruuden vuonna 2018.

Squawka

@Squawka
At 30 years old, Paul Pogba has been banned for four years for using a performance-enhancing drug.

His career by numbers so far:

◉ 514 games
◉ 84 goals
◉ 10x club trophies
◉ 1x World Cup
◉ 1x Nations League
◎ 2013 Golden Boy
◎ 2014 World Cup Young Player of the…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!