Crystal Palacen johtavan osakkeenomistajan John Textorin mukaan Valioliigan taloussäännöt estävät pienempiä seuroja haastamasta liigan eliittiä.

Valioliigan kannattavuus- ja kestävyyssäännöt (PSR) määräävät, että seurat saavat tehdä kolmen vuoden syklin aikana enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota tai 35 miljoonaa puntaa kaudessa.

Yhdysvaltalainen Textor, joka omistaa 45 prosenttia Crystal Palacesta, kyseenalaisti, edistävätkö PSR-säännöt kestävyyttä vai estävätkö ne pienempiä seuroja kilpailemasta.

– On selvää, että ne on rakennettu varmistamaan, että seurat, jotka eivät saa merkittäviä tuloja, eivät voi ottaa [isoja seuroja] kiinni, sanoi Textor Athleticin mukaan.

– Ei ole väliä, jos sinulla on miljardi dollaria käteistä, et saa käyttää sitä. Onko siinä mitään järkeä?

Textor käytti esimerkkinä Nottingham Forestin varakasta omistajaa Evangelos Marinakisia.

– Hänellä on paljon rahaa rahoittaakseen joukkuettaan, mutta hän ei saa tehdä niin. Jos hän käyttää liikaa rahaa ja tekee sitä, mitä kannattajat haluavat, joku tulee ja vähentää pisteitä. Se ei ole oikein.

Forestia ja Evertonia syytettiin alkuvuonna Valioliigan PSR-sääntöjen rikkomisesta. Molemmat seurat ilmoittivat tappioita, jotka ylittävät sallitun määrän kolmivuotisen raportointisyklin aikana.

Ohjeiden mukaan sekä Evertonia että Forestia uhkaa nyt sakko tai pistevähennys.

Evertonilta vähennettiin jo aiemmin tällä kaudella kymmenen pistettä talousrikkomuksista, mutta valituksen jälkeen rangaistus pieneni kuuteen pisteeseen.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🎙️ Crystal Palace co-owner John Textor has criticised the Premier League's financial rules saying they prevent smaller clubs from competing against richer rivals:

“It doesn’t matter if you have a billion dollars of cash in a wheelbarrow, you’re not allowed to spend it.

It’s…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!