Newcastle ja keskikenttäpelaaja Joelinton ovat edenneet pitkälle jatkosopimusneuvotteluissaan, kertoo Telegraph.

Harakoiden päävalmentaja Eddie Howe harmitteli tammikuussa, että seura voi joutua myymään Joelintonin, 27, ensi kesänä, jos hänelle ei tehdä uutta diiliä.

Brassipelurin nykyinen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen, joten tuleva kesä olisi viimeinen mahdollisuus saada hänestä kelvollinen siirtokorvaus.

Telegraphin mukaan osapuolten sopimusneuvottelut ovat kuitenkin ottaneet merkittävän harppauksen eteenpäin. Yksi merkittävä tekijä on siinä, että Newcastlen osaomistaja Amanda Staveley on henkilökohtaisesti ottanut neuvottelut vastuulleen. Staveley oli isossa roolissa myös viime vuonna, kun Joelintonin maanmies Bruno Guimarães solmi uuden sopimuksen.

Joelinton on ilmoittanut, että hän haluaa jatkaa Newcastlessa, mutta hän odottaa nousevansa seuran parhaiten palkattujen pelaajien joukkoon. Se tietäisi sitä, että hänen viikkopalkkansa nousisi yli 200 000 euroon.

Howe haluaa ehdottomasti pitää kiinni Joelintonista, ja Newcastlen tämänhetkinen suunnitelma on ennemmin tehdä jatkosopimus hänelle kuin etsiä korvaaja siirtomarkkinoilta.

Telegraph Football

@TeleFootball
Amanda Staveley targets Joelinton deal in first move since Dan Ashworth exit

✍️ @LukeEdwardsTele

#TelegraphFootball | #NUFC

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!