Moisés Caicedo siirtyi viime kesänä Brightonista Chelseaan peräti 116 miljoonalla eurolla. Siirtosumma voi kasvaa bonusten myötä 133 miljoonaan euroon.

Kyseessä on Chelsean seurahistorian kallein hankinta.

Chelsea on pelannut jälleen surkean kauden. Caicedo ei ole toistaiseksi onnistunut vastaamaan siirtosumman tuomiin valtaviin odotuksiin. 

Kuluvalla kaudella yhteensä kymmenen keltaista korttia saanut puolustava keskikenttäpelaaja on ollut ajoittain huomattavissa ongelmissa joutuessaan puolustamaan hyvin suuria tiloja.

Chelsean seuralegendoihin lukeutuva Claude Makelélé kertoi Athleticin haastattelussa mielipiteensä Caicedosta.

– Caicedon on opittava. Hän on loistava pelaaja. Jos Chelsea ei anna Caicedolle tarvittavaa alustaa oppimista varten, hän tulee olemaan vaikeuksissa, eikä kykene pelaamaan korkeammalla tasolla kuin aiemmin urallaan. Caicedon on opittava, ja on todella tärkeää, että se viesti annetaan hänelle.

Makelélén mukaan Caicedon on opittava lukemaan peliä.

– Kyse ei ole fyysisestä laadusta, vaan fiksuudesta. On ymmärrettävä, milloin astua esiin ja milloin ei. Caicedon on opittava katsomaan, missä joukkuetoverit ovat milläkin hetkellä. Tuota pelipaikkaa on käytettävä hyväksi lukeakseen peliä. Sinulla on oltava johtajuutta sillä paikalla. Et pelaa itseäsi, vaan kaikkia muita varten.

LUE MYÖS