Monet keskittyivät keskiviikkona seuraamaan Mestarien liigan viimeisiä neljännesvälieriä, mutta samaan aikaan Valioliigassa pelattiin moderni klassikko. Bournemouth oli tauolle mentäessä kolmen maalin tappioasemassa, mutta nousi 4-3-voittoon Lutonia vastaan.

Kyseessä on vasta viides kerta Valioliigan historiassa, kun joukkue nousee kolmen maalin tappiolta voittoon. Lisäksi Bournemouth on vasta kolmas joukkue, joka nousee voittoon oltuaan tauolla 0-3-tappiolla.

Viimeksi vastaava nousu oli nähty yli 20 vuotta sitten.

Sarjanousija Luton näytti jo karkaavan avausjaksolla tavoittamattomiin Tahith Chongin, Chiedozie Ogbenen ja Ross Barkleyn maaleilla. Kotijoukkue tuli kuitenkin rinnalle ja ohi Dominic Solanken, Illja Zabarnyin ja Antoine Semenyon (2) osumilla.

– Se on epätodellista. Jo pelkästään Valioliigassa pelaaminen on minulle saavutus, joten olen aivan tohkeissani voittomaalin tekemisestä, kommentoi Semenyo BBC:lle.

Ghanalaishyökkääjän mukaan Bournemouthin päävalmentaja Andoni Iraola ei pitänyt tauolla mitään suurta puhetta, vaan puhui tavanomaisella rauhallisella tyylillään.

– Hän vain tuli sisään ja sanoi: ”Kuulkaa, meidän täytyy yrittää, mennä mies miestä vastaan ja osoittaa luonnetta”. Ja niin me teimme.

Iraolan mukaan Bournemouthin pelaajat syttyivät taistoon itsestään, kun Solanke iski kavennusmaalinsa 50. minuutilla.

– Halusimme päästä takaisin pelaamaan mahdollisimman pian. Lopetimme ensimmäisen puoliajan hyvin huonolla fiiliksellä, Luton oli juuri tehnyt kolmannen maalin. Muutimme joitakin asioita, teimme säätöjä, vaihdoimme joitakin pelaajia, sanoi Iraola.

– Siitä eteenpäin hyökkäsimme paljon paremmin ja sitten tuli maaleja.

Luton sortui pelissä moniin yksilövirheisiin, mutta päävalmentaja Rob Edwards otti tuloksen kontolleen.

– Tietysti minun on otettava vastuu. Menimme 3-0-johtoon ja sitten rohkaisimme vastustajaa. Heillä on loistava joukkue, etenkin yksi vastaan yksi -tilanteissa, emmekä puolustaneet niissä tarpeeksi hyvin. Meillä on paljon perattavaa.

– Pelasimme [avausjaksolla] todella hyvin, mutta varoitusmerkit olivat silti olemassa. Bournemouth on hyvä joukkue, ja pelaamisessamme oli tauolle mentäessä joitain asioita, joihin emme olleet tyytyväisiä.

Premier League

@premierleague
9' Bournemouth 0-1 Luton
31' Bournemouth 0-2 Luton
45+1' Bournemouth 0-3 Luton
50' Bournemouth 1-3 Luton
62' Bournemouth 2-3 Luton
64' Bournemouth 3-3 Luton
83' Bournemouth 4-3 Luton

Just the fifth time in #PL history a side has won from 3-0 down and the first since 2003 🤯

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!