Gareth Southgate nimesi torstaina joukkueensa maaliskuun maaotteluihin. Englanti kohtaa harjoitusotteluissa Belgian ja Brasilian.

Southgate jätti Kalvin Phillipsin ulos joukkueestaan.

Phillips siirtyi vuodenvaihteessa Manchester Citystä lainalle West Hamiin. Keskikenttäpelaaja jäi suorastaan olemattomalle peliajalle Pep Guardiolan alaisuudessa. Southgate kehotti tuolloin Phillipsiä vaihtamaan peliajan perässä maisemaa pysyäkseen maajoukkueessa.

Phillips ei ole kuitenkaan esiintynyt edukseen West Hamissa. Pelaajan peliesitykset ovat jättäneet paljon toivomisen varaa, ja se johti lopulta siihen, ettei hän päässyt maajoukkueen mukaan.

Southgate otti kantaa Phillipsin tilanteeseen lehdistötilaisuudessaan. Valmentajan mukaan Phillips ei ole pelannut tarpeeksi hyvin.

– Uskon Phillipsin tietävän täydellisesti, mitä ajattelemme hänestä. Hyvä versio hänestä on meille aina tärkeä pelaaja, ja siksi olemmekin tukeneet häntä niin paljon. Ikävä kyllä Phillips ei ole ollut tarpeeksi hyvässä iskussa ja olen puhunut siitä hänen kanssaan. Phillips ymmärtää sen.

– Hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet palatakseen maajoukkueeseen. Hänen on vain löydettävä oikea rytmi ja itseluottamus, koska hän on loistava pelaaja.

LUE MYÖS