Leicester City on antanut potkut naisjoukkueen skottimanageri Willie Kirkille hänen rikottua seuran ”käyttäytymissääntöjä”.

Kirk, 45, hyllytettiin aiemmin tässä kuussa, kun seura ilmoitti suorittavansa sisäisen tutkinnan Kirkin toiminnasta. Sky Sportsin tietojen mukaan se liittyi väitettyyn suhteeseen erään pelaajan kanssa.

Prosessi on nyt päättynyt, ja Leicester vahvisti Kirkin lähtevän seurasta lähes kahden vuoden palveluksen jälkeen.

– Laajan sisäisen kurinpitomenettelyn jälkeen ja kunnioittaen seuran velvollisuuksia yksityisyydensuojaa kohtaan, Willien todettiin rikkoneen joukkueen käyttäytymissääntöjä siinä määrin, että hänen asemansa joukkueen päävalmentaja on kestämätön, Leicester tiedotti torstaina.

Pelaajien ja valmentajien väliset suhteet eivät ole laittomia – kunhan niihin ei liity alaikäisiä – mutta ne voivat rikkoa seuran käyttäytymissääntöjä, joiden laatiminen on edellytys liigalisenssin saamiselle Englannin pääsarjatasolla.

Pelaajien ja valmentajien välisiä henkilökohtaisia suhteita naisten jalkapallossa on kritisoitu siitä, että ne saattavat aiheuttaa voimasuhteiden epätasapainoa joukkueessa.

Aiemmin tällä viikolla Englannin naisten maajoukkueen päävalmentaja Sarina Wiegman kuvaili jokseenkin yleisenä pidettyä ilmiötä ”hyvin sopimattomiksi” ja ”epäterveeksi”. Viime kuussa Mestaruussarjassa pelaava Sheffield Unitedi erotti valmentajansa Jonathan Morganin samasta syystä.

Kirk, joka toimi aluksi Leicesterin naisjoukkueen jalkapallojohtajana ennen kuin hänet nimitettiin sen manageriksi marraskuussa 2022, on valmentanut urallaan myös Hibernian, Bristol Cityn ja Evertonin naisjoukkueita sekä Prestonin miesten joukkuetta.

Kolme edellistä ottelua valmentanut Jennifer Foster jatkaa Leicesterin väliaikaisluotsina kunnes seura löytää itselleen uuden managerin.

Leicester on naisten Superliigassa tällä hetkellä yhdeksäntenä. Joukkueessa pelaa myös suomalainen keskikenttäpelaaja Jutta Rantala, joka on parhaillaan Leicesterin paras maalintekijä kuudella sarjaosumalla.