Valioliiga on ohjeistanut seuroja pallopoikien ja -tyttöjen muuttuneista tehtävistä, kertoo ESPN.

Jatkossa pallot palautetaan kentän laidalla sijaitseville kartioille, eikä suoraan pelaajille. Tällä pyritään ehkäisemään yhteenottoja sekä epäreilun edun antamista kotijoukkueille.

Aiemmin pallopoikia ja -tyttöjä on saatettu opastaa niin, että peliväline voidaan palauttaa nopeammin tai hitaammin riippuen siitä, tuleeko palloa hakemaan koti- vai vierasjoukkueen pelaaja. Jatkossa pelaajat hakevat pallot itse kartioilta.

Palauttajien tulee ainoastaan viedä pallot valmiiksi kartioille ja huolehdittava siitä, että he eivät ole pelin tiellä. Pallopoikia ja -tyttöjä pyydetään istumaan mainosaitojen takana aina, kun se on mahdollista.

Lisäksi Valioliiga on lisännyt käytettävissä olevien pallojen määrää, jotta peli sujuisi jouhevammin.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!