Vincent Kompanyn mielestä Valioliigan tuomarointi ei ole ollut tällä kaudella tarpeeksi hyvällä tasolla. Burnleyn päävalmentaja ajettiin ulos lauantain 2-2-tasapelissä Chelseaa vastaan.

Kompany protestoi voimakkaasti avauspuoliskolla Chelsealle vihellettyä rangaistuspotkua. Burnleyn puolustajalle Lorenz Assignonille vihellettiin tilanteesta myös punainen kortti.

Kompany kertoi pyytäneensä ottelun erotuomarilta Darren Englandilta myöhemmin anteeksi sanavalintojaan. Manchester Cityn puolustajalegenda harmitteli tuomaroinnin tason pudonneen tällä kaudella merkittävästi Valioliigassa.

– Minä sanon mitä ajattelen. En ujostele sitä. Olen sanonut tuomareille, etteivät he ole olleet tällä kaudella tarpeeksi hyviä, Kompany arvosteli lehdistötilaisuudessa.

– Olen sanonut sen kehitysmielessä. Ymmärrän, ettei heillä ole helppoa. Arvostelu on suurta ja paineet vielä suuremmat kuin koskaan aiemmin erotuomareilla. VAR ja kasvaneet mielipiteet erotuomareista eivät ole tehneet heidän työtä yhtään helpommaksi.

Kompany edusti pelaajana 11 kautta Valioliigassa Manchester Cityä. Belgialainen uskoi ennen englantilaisten tuomareiden olevan maailman parhaita.

Kompany on nyt alkanut epäröimään luottamustaan.

– Silloin asioita käsiteltiin maalaisjärjellä. Virhe tapahtui ja me kaikki nauroimme sille. Ne tuomiot sitten tasaantuivat kauden edetessä. En ole tuntenut sitä samaa tällä kaudella. Meidän asemamme sarjataulukossa ei vaikuta tähän keskusteluun.

– En pelkää tulla sakotetuksi. Haluan vain asioiden palaavan oikealle tielle. En ole enää edes vihainen tästä. Meidän täytyy vain saada nämä asiat kuntoon.

LUE MYÖS!