Lutonin laitahyökkääjä Andros Townsend sanoo, että Valioliigan taloussääntörikkomusten käsittely tekee sarjasta ”naurunalaisen”.

Valioliiga tiedotti maanantaina, että Evertonille on määrätty kahden pisteen vähennys sarjan kannattavuus- ja kestävyyssääntöjen rikkomisesta.

Seurat saavat tehdä enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota kolmen vuoden aikana, ja Evertonin todettiin ylittäneen rajan 16,6 miljoonalla punnalla kauteen 2022-23 päättyneellä syklillä.

Everton sai jo aiemmin kymmenen pisteen vähennyksen vastaavasta rikkomuksesta, joka koski aiemmin päättynyttä kolmen vuoden jaksoa. Valituksen myötä tuo rangaistus lievennettiin kuitenkin kuuteen pisteeseen.

Uuden rangaistuksen seurauksena Everton putosi sarjataulukossa 16. sijalle, kahden pisteen päähän putoamisviivasta. Seura on kuitenkin ilmoittanut valittavansa myös toisesta rangaistuksesta, mikä voi aiheuttaa sekavan tilanteen kauden päätteeksi.

BBC:n mukaan valitusta ei nimittäin välttämättä ehditä käsittelemään ennen sarjakauden päättymistä. Lopulliset säilyjät ja putoajat saattavat siis selvitä vasta päätöskierroksen jälkeen.

Luton on kirjoitushetkellä Valioliigassa 18. sijalla, ja sen yllä on kaksi talousrikkomuksista rangaistua seuraa (Everton, Nottingham Forest), jotka ovat kummatkin valittaneet tuomioistaan.

Townsendin, 32, mukaan Lutonissa katsotaan sarjataulukkoa kuin pisterangaistuksia ei olisi koskaan määrättykään, koska tällä hetkellä kukaan ei tiedä, miten lopulta käy.

– Me emme tiedä, mitä valitusten kanssa käy. Me luultavasti juhlimme, kun Evertonilta vähennettiin kymmenen pistettä. Sitten heille annettiin neljä pistettä takaisin ja me jäimme taas putoamisviivan alapuolelle, kommentoi Townsend BBC:lle.

Evertonia itsekin edustanut Townsend sanoo, että rangaistusten käsittelyssä ei ole tällä hetkellä järkeä.

– Mielestäni se tekee Valioliigasta naurunalaisen. Kun ilmoitat syytteestä, sinun on oltava varma pistevähennyksestä.

Townsend uskoo seurojen yllättyneen siitä, kuinka tuntuvia rangaistukset ovat olleet.

– Everton tiesi varmasti, että he eivät jäisi 105 miljoonan punnan sisälle, koska he käyttivät kesällä 30 miljoonaa puntaa. He käyttivät sen tietäen, etteivät he saavuta 105 miljoonan punnan tavoitetta.

– Luulen, että seurat vain ajattelivat, että siitä seuraisi sakko ja läpsäisy ranteille ja jatketaan eteenpäin.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
"It makes a mockery of the Premier League."

Andros Townsend on Everton's latest points deduction 👇

#BBCFootball #Everton #PremierLeague

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!