FA Cupin uusintaotteluista luovutaan kilpailun ensimmäisestä kierroksesta lähtien.

Ensi kaudella voimaan astuva muutos on osa Englannin jalkapalloliiton (FA) ja Valioliigan kuusivuotista sopimusta.

FA lisäsi, että ensi kaudesta lähtien yhtä vaille kaikki FA Cupin kierrokset pelataan viikonloppuisin. Ainoana poikkeuksena toimii neljäs kierros, jonka peliaikaa pidennetään perjantaista keskiviikkoon.

Ensi vuoden finaali pelataan Valioliigan 37. kierroksen viikonlopun lauantaina siten, että perjantaina tai lauantaina ei pelata pääsarjapelejä.

Myös neljännen ja viidennen kierroksen pelit sekä puolivälierät pelataan jatkossa siten, että ne eivät mene päällekkäin Valioliiga-ottelujen kanssa.

Tämän kauden FA Cupin loppuottelu pelataan 25. toukokuuta, kuusi päivää sen jälkeen, kun Valioliiga on päättynyt. Vuosina 2021-2022 finaalit järjestettiin viikkoa ennen Valioliiga-kauden päättymistä, mutta kaikki muut FA Cupin loppuottelut on vuodesta 2013 lähtien järjestetty sen päättymisen jälkeen.

Nykyisessä muodossaan FA Cupissa ei ole uusintaotteluita viidennestä kierroksesta alkaen, mutta FA:n mukaan uusintaotteluiden poistaminen aikaisemmasta vaiheesta on tehty ”UEFA:n laajennettujen kilpailujen aiheuttamien kalenterimuutosten vuoksi”.

UEFA lanseerasi Konferenssiliigan vuonna 2021, ja Mestarien liigan lohkovaiheen joukkueiden määrä nousee ensi kaudella 32:sta 36:een. Lisäksi FIFA:n seurajoukkueiden MM-turnaus laajenee ensi vuodesta alkaen 32 joukkueen kilpailuksi.

FA Cupin karsintakierroksilla – joissa viidennestä kymmenenteen sarjatasoon kuuluvat joukkueet kilpailevat paikoista varsinaisella ensimmäisellä kierroksella – pelataan jatkossakin uusintaotteluja.

Ykkösliigan ja Kakkosliigan joukkueet tulevat mukaan varsinaisella ensimmäisellä kierroksella, ja Valioliigan ja Mestaruussarjan joukkueet tulevat mukaan kolmannella kierroksella.

Uuden sopimuksen myötä Valioliiga kasvattaa ruohonjuuritasolle maksamaansa rahoitusta 33 miljoonalla punnalla.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
The FA and The @premierleague have reached an agreement to strengthen the #EmiratesFACup format and increase support for grassroots football.

Swipe for details ➡️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!