Chelsea voitti Valioliigan mestaruuden kaudella 2004-05. 

Kyseessä oli José Mourinhon ensimmäinen kausi Chelsean peräsimessä. Chelsea voitti mestaruuden peräti 12 pisteen erolla Arsenaliin.

Chelsea hävisi kauden aikana vain kerran ja päästi 38 otteluun 15 maalia. Chelsea rikkoi tuolloin vähiten yhden kauden aikana päästettyjen maalien ennätyksen, eikä kyseistä ennätystä ole sittemmin rikottu.

Chelsean seuralegenda John Terry pitää mestaruuskautta yhtä hyvänä kuin Arsenalin legendaarista Invincibles-kautta. Arsenal ei hävinnyt ainuttakaan valioliigaottelua kaudella 2003-04.

– Tiedän suututtavani jotkut, mutta mielestäni se kausi oli yhtä hyvä kuin Arsenalin Invincibles-kausi. Arsenal pelasi tuolloin järkyttävän määrän tasapelejä. Me hävisimme vain kerran Manchester Cityn vieraana. Manchester City sai heti alussa rangaistuspotkun. Meidän olisi pitänyt voittaa se ottelu, Terry kertoi Premier League Productionsin haastattelussa.

– Kun katsot maaleja, joita päästimme sillä kaudella, niin päästimme niitä sellaisia joukkueille, joita vastaan meidän olisi pitänyt pelata nollapelejä. Kaikella kunnioituksella. Olisimme voineet päästää sillä kaudella yhteensä 9-10 maalia.

Terry pitää hyvin mahdollisena, ettei 15 päästetyn maalin ennätystä rikota koskaan.

– Uskon, ettei sitä ennätystä rikota koskaan. Todella toivon, ettei sitä rikota, koska olen hyvin ylpeä siitä, miten puolustimme. Meille maksettiin siitä, että pidimme pallon poissa omasta maalistamme.

LUE MYÖS