Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että hän on saanut kauden loppusuoralle neuvoja seuralegenda Arsène Wengeriltä.

Wenger, 74, voitti kolme Valioliigan mestaruutta luotsatessaan Tykkimiehiä vuosina 1996-2018.

Torstaina tuli täyteen tasan 20 vuotta siitä, kun Arsenal varmisti edellisen pääsarjamestaruutensa 2-2-tasapelillä Tottenhamia vastaan. Kyseessä oli kausi 2003-04, jonka Arsenal pelasi häviämättä peliäkään Valioliigassa.

Sunnuntaina Artetan luotsaama Arsenal pelaa Tottenhamin vieraana kauden neljänneksi viimeisessä pelissään. Pohjois-Lontoon paikalliskamppailussa ei tällä kertaa ole suoranaisesti pokaalia jaossa, mutta tuloksella voi olla iso merkitys mestaruustaistossa.

Arsenal johtaa kirjoitushetkellä sarjaa pisteen erolla Manchester Cityyn, joka on pelannut ottelun vähemmän. Kolme pistettä Tykkimiesten takana on vielä Liverpool, jolla on yhtä monta peliä jäljellä kuin lontoolaisilla.

Arteta toimi Wengerin Arsenalissa kapteenina kahden vuoden ajan ennen kuin ripusti nappulakenkänsä naulaan. Espanjalaisluotsi kertoi saaneensa managerilegendendalta jo tuolloin neuvoja mestaruustaistojen voittamiseen.

– Olen puhunut hänelle muutaman kerran. Puhuimme tietyistä aiheista, kuten miten he voittivat sen ja kauden loppuvaiheista, sanoi Arteta Guardianin mukaan.

– Hänellä oli tapana puhua siitä, kun minä olin pelaaja. Se on aina tallessa kovalevylläni.

– Tähän aikaan kaudesta on kyse siitä, että löytää keinon voittaa peli. Siinä kaikki. Sen voi tehdä monin eri tavoin, kun katsoo, miten he voittivat mestaruuksia ja miten he voittivat tiettyjä pelejä hyvin, hyvin pienillä marginaaleilla. Hän puhui aina siitä, pienistä marginaaleista. Ja siitä, kuka astuu esiin ja tekee sen.

LUE MYÖS!