Brighton on kiinnostunut hankkimaan Ipswichin Kieran McKennan päävalmentajakseen, jos Roberto De Zerbi jättää seuran, kertoo Guardian.

De Zerbillä, 44, ja Brightonilla on sopimus kesään 2026 saakka, mutta hänet on yhdistetty viime aikoina monen huippuseuran peräsimeen.

Guardianin mukaan italialaisluotsin tulevaisuus on ”epävakaa” ja Brighton on ryhtynyt kartoittamaan De Zerbille korvaajaa kaiken varalta. Seura ei halua jäädä yhtäkkiä tyhjin käsin, jos De Zerbi päättää lähteä.

McKenna, 37, on ehtinyt toimia ensimmäisessä päävalmentajan pestissään kaksi ja puoli vuotta, mutta hän on lähellä johdattaa Ipswichin toiseen peräkkäiseen sarjanousuun.

Ipswich nousi täksi kaudeksi Mestaruussarjaan, ja kirjoitushetkellä se tarvitsee enää yhden pisteen viimeisestä pelistään varmistaakseen nousunsa Valioliigaan.

Ensimmäinen nousupaikka meni Leicesterille ja toisesta taistelevat Ipswich sekä Leeds, joka on kolme pistettä McKennan ryhmää perässä.

McKenna on kiskonut joukkueensa isoihin saavutuksiin kilpailijoitaan pienemmällä budjetilla – kuten Brightonin viime vuosien valmentajat ovat tehneet.

Brighton on kiinnostunut McKennasta huolimatta siitä, nouseeko Ipswich vai ei. Vielä ei ole tiedossa, mikä McKennan oma kanta on.

Nuori valmentaja saattaa olla lojaali Ipswichille, joka antoi hänelle mahdollisuuden päävalmentajana, mutta Brightonilla olisi tarjota hänelle isommat resurssit.

McKenna toimi aiemmin nuorten valmentajana Nottingham Forestissa, Leicesterissä, Tottenhamissa ja Manchester Unitedissa, jossa hän nousi edustusjoukkueen valmennusryhmään ennen siirtoaan Ipswichiin.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!