Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että hän luopuisi videotuomarijärjestelmä VAR:sta, koska toimitsijat ”eivät osaa käyttää teknologiaa oikein”.

VAR tuotiin Valioliigaan vuonna 2019 auttamaan tuomareita tärkeissä päätöksissä, mutta sen käyttö on ollut keskiössä useissa kiistanalaisissa tilanteissa.

Valioliiga-seurat äänestävät ensi kuussa vuosikokouksessaan Wolverhamptonin ehdotuksesta, jossa vaaditaan VAR:n poistamista ensi kaudesta alkaen.

Klopp, 56, uskoo, että ongelma ei ole itse teknologiassa, vaan sen käyttäjissä. Mutta kummat on helpompi laittaa vaihtoon?

– En usko, että VAR on ongelma, mutta tapa, jolla käytämme sitä, on ongelma. Ihmisiä (tuomareita) ei voi vaihtaa, se on selvää. Heitä tarvitaan, sanoi Klopp BBC:n mukaan.

– Joten kyllä, äänestäisin VAR:n poistamisen puolesta.

Valioliigan VAR-ongelmat ovat Kloppin riesa enää yhden ottelun ajan, sillä hän jättää Liverpoolin managerin pestin tämän kauden jälkeen.

BBC:n tietojen mukaan Liverpool aikoo äänestää VAR:n säilyttämisen puolesta.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🔴🖥️ Klopp on vote for VAR: “How it's used is definitely not right, how they use it… I would vote against VAR”.

“These people cannot do it properly. VAR is not the problem, you cannot change the people so I would vote for scrapping VAR”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!