Brighton palkkasi Roberto De Zerbin päävalmentajakseen syyskuussa 2022. 

De Zerbin ensimmäinen kausi Brightonissa sujui kuin ruusuilla tanssien. Brighton sijoittui Valioliigassa sensaatiomaisesti kuudenneksi ja eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan europeleihin.

Kuluva kausi on ollut huomattavasti vaikeampi. Brighton on kärsinyt hyvin merkittävistä loukkaantumisongelmista ja on parhaillaan sarjataulukossa kymmenentenä.

De Zerbin tulevaisuudesta puhuttiin paljon keväällä. 

Muun muassa Barcelonan ja Bayern Münchenin kerrottiin olevan De Zerbin kintereillä. Italialaisluotsi on sittemmin ilmoittanut haluvansa jäädä ensi kaudeksi Brightoniin. 

Italialaismedian mukaan myös AC Milan on aika ajoin osoittanut kiinnostuksensa De Zerbiä kohtaan. 

Legendaarinen ex-valmentaja Fabio Capello toivoi Sky Sport Italian haastattelussa, ettei AC Milan palkkaisi De Zerbiä uudeksi päävalmentajakseen.

– Itse pidän De Zerbiä kolmannen kategorian valmentajana. Häntä pidetään yhtenä maailman parhaista valmentajista vain, koska Pep Guardiola mainostaa häntä, mutta tällä kaudella De Zerbin Brighton on kymmenentenä sarjataulukossa. En ymmärrä sitä. Mitä hän on voittanut urallaan? Katsotaan De Zerbin cv:tä ja siellä näkyy, että hän on voittanut vain yhden Super Cupin Ukrainassa.

LUE MYÖS