Manchester City on Valioliigan mestari kaudella 2023-24.

Mestaruus on Citylle seurahistorian kymmenes. Samalla kyseessä on ensimmäinen kerta Englannin pääsarjahistoriassa, kun joukkue voittaa neljä mestaruutta peräkkäin.

City vei lopulta mestaruuden kahden pisteen pisteen erolla Arsenaliin. Sunnuntain päätöskierroksella Manchester City voitti kotonaan West Hamin ja Arsenal kaatoi kotikentällään Evertonin.

Sarjataulukko

Päätöskierroksen tapahtumat

Manchester City – West Ham 3-1

City siirtyi johtoon jo toisella peliminuutilla. Manchesterilaiset pakottivat vieraat pallonmenetykseen ja Bernardo Silva tarjoili pelivälineen Phil Fodenille, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti tarkasti yläkulmaan.

Sama kaveri oli asialla 18. minuutilla, kun City tuplasi johtonsa. Jérémy Doku löysi matalalla keskityksellään Fodenin, joka viimeisteli suoraan syötöstä.

West Ham kavensi hieman ennen taukovihellystä. Pallo jäi kulmapotkun jälkeen pomppimaan Cityn maalin edustalle ja Mohammed Kudus kiskaisi saksipotkun verkkoon.

Toista jaksoa oli vajaa vartti takana, kun City osui jälleen. Pallo pedattiin pitkän pyörityksen jälkeen Rodrille, joka ujutti kuulan etukulmasta sisään.

West Hamin Tomáš Souček laittoi pallon viime minuuteilla reppuun, mutta osuma hylättiin käsivirheen takia.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Rodri tällää 3-1:een lukemat Etihadilla ja joko tässä on sitä mestaruudentuoksua ilmassa?

#valioliiga

Arsenal – Everton 2-1

Tykkimiehet hallitsi avausjakson tapahtumia lähes täysin, mutta niin vain vieraat menivät johtoon 40. minuutilla. Everton sai vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta ja Idrissa Gueyen kuti kimposi Arsenalin muurin kautta vastustamattomasti verkkoon.

Arsenal tuli tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin. Martin Ødegaard tarjoili takaviistoon syötön Takehiro Tomiyasulle, joka latasi pallon sisään.

Kai Havertz ratkaisi vielä viime hetkillä voiton Arsenalille, mutta mestaruustaiston kannalta tulos oli lontoolaisille laiha lohtu, koska City voitti oman pelinsä.

Manchester City

@ManCity
FOUR-IN-A-ROW!!!!

We're @premierleague champions 🏆🏆🏆🏆

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!