Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate julkaisi tiistaina alustavan 33 pelaajan ryhmän kesän EM-kisoihin.

Lopulliseen kisajoukkueeseen saa nimetä 26 pelaajaa.

Southgate jätti muun muassa Marcus Rashfordin ja Jordan Hendersonin ulos alustavasta joukkueestaan. Kaksikkoa ei nähdä kesän EM-lopputurnauksessa.

Southgaten mukaan Rashfordin pois jättäminen johtuu hyökkääjän varsin heikosta kaudesta.

– Nämä ovat tietenkin vaikeita päätöksiä. Puhumme todella hyvistä pelaajista, jotka ovat olleet tärkeänä osana joukkuettamme viime vuosina. Rashfordin kohdalla minusta tuntuu, että muut saman pelipaikan pelaajat ovat pelanneet paremman kauden. Se on niin simppeliä.

Rikkonaisen kevätkauden pelannut Henderson jäi ulos kisajoukkueesta pelirytmin puutteen vuoksi.

– Henderson antoi itselleen kaikki mahdollisuudet päästä kisoihin, mutta hänen loukkaantumisensa edellisen maajoukkueleirin aikaan nousi ratkaisevaan asemaan. Henderson oli viisi viikkoa sivussa pelikentiltä, eikä hän onnistunut nousemaan tarvittavalle intensiteettitasolle. Tämä oli vaikea päätös.

Sen sijaan Luke Shaw on mukana alustavassa joukkueessa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laitapuolustaja olisi mukana lopullisessa kisajoukkueessaan. Shaw on ollut helmikuusta lähtien sivussa pelikentiltä lihasvamman vuoksi.

– Shaw taistelee kisapaikasta. Hän oli pitkään sivussa pelikentiltä. Shaw on ollut pitkään ykkösvaihtoehtomme avaukseen, jonka vuoksi annamme hänelle mahdollisesti enemmän aikaa päästä pelikuntoon. Olen puhunut hänen kanssaan, mutta minun on sanottava, että hänen nimeäminen lopulliseen joukkueeseen ei ole järin todennäköistä.

LUE MYÖS: Gareth Southgate teki kovia päätöksiä – tästä ryhmästä valitaan Englannin lopullinen EM-kisajoukkue