Burnleyn manageri Vincent Kompany on päässyt periaatteessa sopuun siirrosta Bayern Münchenin päävalmentajaksi, kertoo BBC.

Kompany, 38, ja Bayern ovat sopineet kesään 2027 ulottuvasta sopimuksesta ja Burnleyn on määrä saada hänestä 12 miljoonan euron siirtokorvaus.

Belgian puolustajalegenda siirtyi Burnleyn peräsimeen toissa vuonna ja nosti joukkueen täksi kaudeksi näyttävästi Valioliigaan, mutta Clarets putosi suoraan takaisin Mestaruussarjaan.

Kompanyn apuvalmentaja Craig Bellamy ei siirry hänen mukanaan Müncheniin, mutta Floribert Ngalula ja Bram Geers lähtevät Burnleyn valmennusryhmästä Bayerniin.

Bayern München jäi tällä kaudella poikkeuksellisesti ilman pokaaleja ja ilmoitti jo helmikuussa, että Thomas Tuchel jättää pestinsä päävalmentajana kauden jälkeen.

Sittemmin Bayern on yrittänyt houkutella useaa eri nimeä Tuchelin korvaajaksi ja jopa neuvotellut jatkosta hänen kanssaan, mutta yhdenkään kanssa ei ole tärpännyt.

Kompanya ennen tehtävään ovat olleet lehtitietojen mukaan ehdolla myös Xabi Alonso, Ralf Rangnick, Unai Emery sekä Bayernin ex-valmentajat Julian Nagelsmann ja Hansi Flick.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🔴 BREAKING: Vincent Kompany will sign in as new Bayern manager, here we go!

Agreement between clubs with Burnley on €12m fee, contract terms already sealed.

Kompany will become new Bayern head coach on three year deal — it’s done after story reported on Monday. 🇧🇪

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!