Liverpoolin Caoimhín Kelleher sanoo, että hän haluaa nousta ykkösmaalivahdiksi – joko nykyisessä seurassaan tai muualla.

Irlannin maajoukkuevahti on edustanut Liverpoolia kohta kymmenen vuotta ja päässyt pelaamaaan 47 ottelua ykkösmiehistössä.

Noistä peleistä yli puolet tuli tällä kaudella. Kelleher, 25, sai runsaasti vastuuta cup-kilpailuissa ja pääsi pelaamaan myös kymmenen ottelua Valioliigassa.

Helmi-huhtikuussa hän pelasi 14 ottelua peräkkäin, kun ykkösvahti Alisson oli loukkaantuneena.

– Se oli minun aikani näyttää, millä tasolla pystyn pelaamaan ja millä tasolla seuran ihmiset uskovat minun pystyvän pelaamaan. Todistin, että olen tarpeeksi hyvä pelaamaan Valioliigassa. Olen aina uskonut itseeni. Sen todistaminen ihmisille oli tyydyttävää, kommentoi Kelleher Athleticille.

Kelleherin mukaan maalivahdin on todella vaikea esittää parastaan, jos pääsee pelaamaan vain kuukausien välein ja muutaman kerran kaudessa.

Tällä kaudella Kelleher pelasi muun muassa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, liigacupin finaalissa sekä sarjapeleissä Manchesterin seuroja vastaan.

– Olen päässyt siihen (ykkösvahdin) makuun ja haluan tehdä sitä koko ajan. Päätavoitteeni on olla ykkösvahti.

Kelleher kuitenkin tiedostaa, että Liverpoolissa hänen edellään on yksi maailman parhaista maalivahdeista.

– Olisi hienoa, jos se tapahtuisi Liverpoolissa, mutta en ole tyhmä. Tiedän, että Ali on ollut maailman paras maalivahti jo vuosia.

– Minulla on ollut niin mahtavaa aikaa Liverpoolissa. Tämä on ollut minulle hullu matka, jota olen ehdottomasti rakastanut. Rakastan seuraa, rakastan kannattajia ja minulla on loistava suhde pelaajiin ja henkilökuntaan. Olipa se sitten täällä Liverpoolissa tai jossain muualla, minusta tuntuu, että seuraava askel minulle on olla ykkönen.

Kelleher oli lähteä Liverpoolista jo vuosi sitten, mutta manageri Jürgen Klopp sai hänet jäämään. Irlantilaisvahdin sopimus on voimassa kesään 2026 saakka.

James Pearce

@JamesPearceLFC
"I got the taste for it and I want to do it all the time. My main ambition is to be a No 1.”
Exclusive interview with Liverpool keeper Caoimhin Kelleher after a season when he clocked up 26 appearances and proved he belongs in the Premier League. #LFC
nytimes.com/athletic/55231…
nytimes.com

Liverpool's Caoimhin Kelleher interview: 'The next step is for me to be a No 1'

Caoimhin Kelleher spoke to James Pearce about the season just gone and his hopes for the future

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!