Manchester United ja Manchester City ovat saamassa UEFA:lta luvan pelata samoissa euroturnauksissa sisarseurojensa kanssa tulevalla kaudella, kertoo Times. Euroopan jalkapalloliitto on ilmoittamassa säännöstönsä maanantaina.

Man United saavutti paikan Eurooppa-liigassa voitettuaan Cityn FA Cupin finaalissa. Seuran uusi osaomistaja Ineos-pomo Jim Ratcliffe on kuitenkin osakas myös samaan turnaukseen selvinneen ranskalaisseuran OGC Nicen omistusportaassa.

Mestarien liigaa pelaavan Man Cityn taustayhtiö City Football Group omistaa taas La Ligassa kolmanneksi sijoittuneen Gironan.

UEFA:n taloudellisen hallinnan sääntökomitea (CFCB) on ilmoittamassa säännöstönsä useamman seuran omistajuusongelmiin maanantaina. Manchesterin seuroille ollaan antamassa Timesin mukaan lupa pelata tietyin ehdoin samassa euroturnauksessa sisarseuransa kanssa.

Päätös koskisi vain siirtymävuotta kaudella 2024-2025.

Timesin tietojen mukaan Girona ja Nice operoisivat euroturnauksissa Uefan hyväksymän paneelin hallinnoimana ”sokean luottamuksen” -mallin kautta.

Gironalla oli päättyneellä kaudella useampia avainpelaajia, jotka oli joko lainattu tai myyty City Groupin kautta. Yksi heistä oli tähtilaituri Sávio.

Uefan komitea on tutkinut City Football Groupin yhteydet Gironaan seurojen välisten keskinäisten siirtojen vuoksi. Raadin kriteerit kattavat samaan omistajaryhmään kuuluvat seurat, jotka siirtävät kauden aikana pysyvästi tai lainalle vähintään kolme pelaajaa toiseen seuraan suoraan tai välikäden kautta.

Sávio pelasi Gironalla lainalla kolmannesta City Football Groupin omistamasta seurasta Troyesista.

Ratcliffen Ineos omistaa 27,7 prosenttia Unitedissa. Yhtiö on omistanut Nicen vuodesta 2019 lähtien.

LUE MYÖS!