Manchester Cityn puheenjohtaja Khaldoon al-Mubarak sanoo olevansa ”turhautunut” siihen, että seuran saavutuksia kentällä seuraa toistuva muistutus 115:stä Valioliigan syytteestä.

City on voittanut Englannin liigamestaruuden neljä kautta putkeen, mutta syksyllä Valioliigan kurinpitolautakunta käsittelee seuraa vastaan nostettuja syytteitä, joiden mukaan manchesterilaiset ovat rikkoneet sarjan taloussääntöjä lukuisia kertoja.

Syytekohdat

  • 54x Tarkkojen taloudellisten tietojen toimittamatta jättäminen vuosina 2009-2018
  • 14x Pelaajien ja managereiden maksuja koskevien tarkkojen tietojen toimittamatta jättäminen vuosina 2009-2018
  • 5x UEFA:n sääntöjen noudattamatta jättäminen, mukaan lukien taloudellisen reilun pelin säännöt (FFP), vuosina 2013-2018
  • 7x Valioliigan kestävyys- ja kannattavuussääntöjen rikkominen vuosina 2015-2018
  • 35x Yhteistyön laiminlyönti Valioliigan tutkimuksissa joulukuu 2018 – helmikuu 2023

– Tietenkin se on turhauttavaa. Siihen viittaaminen on aina turhauttavaa, kommentoi al-Mubarak BBC:n mukaan.

– Minua harmittaa kannattajakuntamme ja kaikkien seuraan liittyvien puolesta, kun näihin syytöksiin viitataan jatkuvasti.

– Se kestää kauemmin kuin kukaan toivoi, mutta meidän on käytävä läpi tietty prosessi. Olen aina toistanut, että tuomitseminen pitää tapahtua faktojen eikä väitteiden ja vastaväitteiden perusteella.

BBC:n tietojen mukaan al-Mubarak antoi haastattelun ennen kuin brittimediassa levisi tieto, että Manchester City aloittaa oikeustoimet Valioliigaa vastaan.

Uutisoimme aiemmin Timesin tietojen pohjalta, että City haluaa romuttaa Valioliigan demokraattisen äänestysjärjestelmän ja säännöt, jotka koskevat seurojen sopimuksia omistajiinsa liittyvien yritysten kanssa.

BBC Sport

@BBCSport
The Man City chairman was speaking in his annual interview with the channel, conducted before the club launched legal action against the Premier League over financial rules.

#BBCFootball

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!