Jopa kuuden Valioliiga-seuran on myytävä pelaajia ennen kesäkuun loppua välttyäkseen sarjan taloussääntöjen rikkomiselta, kertoo Sky Sports.

Kyseiset seurat ovat Aston Villa, Chelsea, Everton, Newcastle, Nottingham Forest ja sarjanousija Leicester.

Ilman pelaajamyyntejä vaarana on, että seurat rikkovat Valioliigan kestävyys- ja kannattavuussääntöjä (PSR).

Kuusikon on kesäkuun loppuun mennessä osoitettava, että ne ovat tehneet kolmen viime vuoden aikana enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota – tai vähemmän, jos ne ovat viettäneet osan tästä ajasta alemmalla sarjatasolla.

Kesäkuun jälkeen pelaajakaupat lasketaan ensi kauden kirjanpitoon. Siirtoikkuna aukeaa 14. kesäkuuta, joten seuroilla on siitä lähtien kaksi viikkoa aikaa vahvistaa pelaajamyyntinsä ennen kuin ne toimittavat lukemansa Valioliigan tilintarkastajille.

Seurat voivat sopia siirroista myös siirtoajan ulkopuolella, mutta kaupat on rekisteröitävä siirtoikkunan puitteissa.

PSR-sääntöjen rikkomisesta voi seurata pisterangaistus, kuten Evertonin ja Nottingham Forestin kanssa kävi viime kaudella.

Skyn mukaan kuusikon tarkat tappiolukemat eivät ole tiedossa, mutta seurojen on siirtosummista riippuen varauduttava ”yhden tai kahden avainpelaajan” lähtöön.

Seuroilla on muitakin mahdollisuuksia kerryttää tuloja ennen kuun loppua, kuten kaupallisilla sopimuksilla, mutta pelaajien myyminen on yksinkertaisin ja nopein tapa.

Tilannetta hankaloittaa se, että monella seuralla on tänä kesänä pelaajia maajoukkueturnauksissa. He haluaisivat luonnollisesti keskittyä kisoihin rauhassa, mutta tässä tapauksessa seurojen on todennäköisesti pakko vaivata pelaajiaan maajoukkuetehtävien keskellä.

LUE MYÖS!